Ludovic Orban ar putea afla sentinta in dosarul in care este acuzat de coruptie

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 08:11
3135 citiri
Ludovic Orban ar putea afla sentinta in dosarul in care este acuzat de coruptie
Foto: Arhiva Ziare.com

Instanta suprema este asteptata, marti, sa dea sentinta in dosarul in care fostul deputat Ludovic Orban este acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, in calitate de candidat PNL la Primaria Bucuresti. Decizia nu va fi defintiva.

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen, in 16 ianuarie, condamnarea lui Ludovic Orban la o pedeapsa cu executare. Orban a sustinut ca nu este vinovat si ca vrea sa i se faca dreptate, iar cu mana pe Biblie a spus ca nu a vrut sa beneficieze de o finantare ilegala.

Ludovic Orban a fost trimis in judecata in 17 mai 2016, de procurorii DNA.

Potrivit rechizitoriului, la data de 1 martie, Orban, atunci prim-vicepresedinte al PNL, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care deputatul fusese nominalizat pentru a candida la functia de primar al Capitalei.

In 20 martie, cand s-a intalnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro in numerar, "nu in vreo modalitate legala, precum si cu depasirea plafonului stabilit prin Legea finantarii partidelor politice", cerand ca banii sa ajunga la persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, detinatorul firmei UTI, a declarat, la inceputul lunii noiembrie 2016, in fata instantei supreme, ca cei 50.000 de euro pe care i-a cerut Ludovic Orban in martie ar fi urmat sa ajunga in mica parte la televiziuni, cei mai multi fiind solicitati, in nume privat, de Sorin Oancea de la B1 TV si Cozmin Gusa de la Realitatea TV.

Ulterior, Sorin Oancea a arata ca nu i se pare in regula "sa te joci cu astfel de afirmatii" si ca dosarele pe care le are Urdareanu l-au determinat sa faca niste declaratii pentru care va raspunde.

In 11 aprilie 2016, ziua in care a fost pus sub control judiciar, Orban a anuntat ca isi retrage candidatura la Primaria Capitalei si demisioneaza din functiile de prim-vicepresedinte PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, el ramanand deputat pana la incheierea mandatului, in decembrie.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, patronul grupului de firme UTI, l-a denuntat pe Ludovic Orban la DNA, apoi l-a inregistrat din proprie initiativa si a dus inregistrarile la procurori pentru sustinerea afirmatiilor sale.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Ludovic Orban sentinta, #Ludovic Orban coruptie , #PNL