Ludovic Orban, in spatele "afacerii" cumparaturi in trafic?

Sambata, 24 Mai 2008, ora 21:00
4686 citiri
Ludovic Orban, in spatele "afacerii" cumparaturi in trafic?

Site-ul www.comenziintrafic.ro a reusit sa atraga, de la 1 mai si pana in prezent, 50.000 de vizitatori unici, descriind o idee de afacere in Bucuresti: in timp ce stateai prins in trafic la stopuri, puteai sa-ti faci piata.

Amatorii puteau sa comande cumparaturile unor tineri care stateau in intersectie purtand troicouri inscriptionate cu deviza "Comenzi in trafic", iar pana la urmatoarea mare intersectie, tinerii aveau timp sa faca cumparaturile si sa ti le si ofere, la un pret mai mare decat cel de la magazin.

Ca sa fie cat mai convingatori, autorii "afacerii" au postat pe site si un filmulet si au pus chiar si lista cumparaturilor posibile (rosii, salata, branza, banane, pateuri, paine, apa, carne de pui, carne de porc).

Desi in intersectiile mentionate (zona Unirii, Tineretului si Bulevardul Natiunile Unite) nu a stat niciodata vreun angajat de la "Comenzi", soferii au continuat sa creada ca povestea e reala.

Ideea i-a entuziasmat pe internauti, iar acestia si-au transmis cu repeziciune mesajul. Ba mai mult, ideea li s-a parut multora dintre ei, geniala.

Astfel, in primele zece zile de la lansarea site-ului, acesta inregistrase 75.000 de accesari, iar 80% dintre ele veneau din partea bucurestenilor.

"Am aflat de o idee geniala, si anume un serviciu de comenzi in trafic. Cativa baieti s-au gandit sa se foloseasca de timpul pierdut inutil de soferi pe anumite rute, ajutandu-i sa-si faca cumparaturile in timp ce stau in masina. Comanda se preia la stop si se livreaza la urmatorul. Genial!" apare postat, la inceputul lunii mai, pe site-ul itblogger.ro.

Recent, insa, in comentariile postate pe unele bloguri apare mentiunea ca ideea e "o gaselnita de campanie a PNL", "a unei firme de marketing politic si electoral cu care PNL lucreaza in Bucuresti".

"Gurile rele spun ca e vorba de firma Adrianei Saftoiu. Informatia asta nu am verificat-o, asa ca nu bag mana in foc. So, liberalii au o campanie intitulata "Blocat in trafic", iar campania a fost declinata si in povestea asta cu cumparaturile in trafic, plus, bonus, cursuri de invatare a limbii engleze, ai ghicit, tot in trafic. Din moment ce nu se comunica implicarea PNL, avem de-a face cu o manipulare, inteligenta, ce e drept", scrie Serginho, intr-un comentariu, pe blogul czorzini.com.

Semnele de intrebare se pare ca s-au dovedit justificate. Potrivit jurnalistilor de la Gandul, este vorba doar de o gaselnita electorala, lucru confirmat de initiatorii ideii.

Potrivit Gandul, initiatorii "ideii" au dezvaluit adevarul vineri: asa-zisa "afacere" a fost doar o campanie a PNL din Capitala, menita sa-i convinga pe bucuresteni ca singurul care ar putea sa-i scape de traficul infernal este Ludovic Orban.

Dupa ce insira cateva dintre promisiunile de campanie ale lui Ludovic Orban (pasaje, noduri rutiere si semafoare inteligente), un comunicat de presa al "Comenzi in trafic" incearca sa explice cum a facut de a reusit siteul sa "agate" atata lume: "Dincolo de caracterul amuzant al acestei initiative, campania noastra a subliniat un adevar pe care municipalitatea il ignora: bucurestenii nu mai cred in rezolvarea problemei traficului".

Cat de mult vor aprecia bucurestenii, in special soferii care au sperat in "cumparaturile la intersectie", aceasta modalitate inedita de campanie electorala, ramane de vazut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#PNL, #Ludovic Orban, #bucuresteni, #site, #clip, #pacalit , #PNL