Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ludovic Orban: Nu se poate ca PNL si PSD sa fie conduse numai de doua persoane

Luni, 08 August 2011, ora 08:57
2242 citiri
Ludovic Orban: Nu se poate ca PNL si PSD sa fie conduse numai de doua persoane
Foto: Adevarul

Deputatul PNL Ludovic Orban este convins ca USL va castiga alegerile din 2012 cu peste 50%, dar precizeaza ca asta nu inseamna ca nu exista "multe lucruri care nu functioneaza bine", atat in USL, cat si in PNL.

"In mod normal, daca lucrurile evolueaza fara socuri, deznodamantul este deja anuntat: USL va castiga alegerile si va obtine peste 50% in reprezentarea parlamentara, daca nu face greseli majore", a declarat Ludovic Orban, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Ludovic Orban: Mi-as dori un Crin Antonescu mult mai prezent in viata partidului- Interviu Ziare.com

Deputatul PNL recunoaste ca "sunt multe lucruri care nu functioneaza bine, nici in USL, nici in PNL", si spune ca unele sunt cauzate de modul in care a fost construit USL.

Singurii care iau decizii sunt cei doi presedinti

"Nu se poate ca doua formatiuni politice ca PNL si PSD sa fie conduse numai de doua persoane, pentru ca la ora actuala singura structura de conducere la nivel national care ia decizii in numele partidului sunt cei doi presedinti (Victor Ponta si Crin Antonescu, n.red).

In mod evident ca nu face bine starii de spirit in cele doua partide si nu face bine nici deciziilor, pentru ca atunci cand iei o decizie trebuie sa masori de sapte ori si sa tai o data, ca sa fii convins ca tai bine. Trebuie sa consulti un numar mare de oameni, si in PNL si in PSD sunt lideri politici cu o vasta experienta, cu o perceptie publica favorabila, oameni care efectiv se pricep in domeniile in care isi desfasoara activitatea", a explicat Ludovic Orban.

In ceea ce priveste "lucrurile care nu merg bine in PNL", Orban a refuzat sa dea prea multe detalii, dar i-a reprosat liderului partidului, Crin Antonescu, o oarecare absenta din mijlocul militantilor.

"Nu as vrea sa intru in amanunte, in general imi exprim opiniile in forurile statutare ale partidului. Dar mi-as dori un Crin Antonescu mult mai prezent in viata partidului, alaturi de organizatii, alaturi de toti cei care se pregatesc sa dea batalia pentru alegerile locale din 2012, care au nevoie de sprijin, de prezenta liderului, de un transfer de credibilitate. Mi-as dori un lider al PNL mult mai prezent in relatiile cu toate fortele din societatea civila, cu toate elitele sociale din Romania", a explicat deputatul liberal.

Intrebat care sunt, in opinia sa, cauzele acestei absente a lui Antonescu, Orban a oferit doar una "obiectiva".

"Sta prea bine in sondaje USL. Daca ar fi mai pe muchie, probabil ca s-ar mobiliza mai mult liderii", a spus el.

PNL trebuie sa revendice in prima faza pozitia de prim-ministru

Pe de alta parte, acesta a marturisit ca resimte si "o exprimare ceva mai putin pronuntata" in ultima perioada a valorilor liberale, a ideilor, a solutiilor liberale pentru dezvoltarea societatii romanesti.

Totodata, intrebat cat de mare este riscul ca PSD sa se razgandeasca si sa nu ii mai acorde lui Crin Antonescu sprijin la prezidentialele din 2014, chiar si in conditiile in care USL ar ajunge la putere in 2012, Ludovic Orban nu s-a aratat extrem de increzator.

"E o intrebare foarte serioasa. Nu stiu daca PSD, care se considera un partid foarte puternic, care are ambitia de a castiga toate pozitiile, sau cat mai multe dintre ele, atat la nivel local cat si national, va putea sa isi mentina angajamentul de a sustine candidatura lui Crin Antonescu. De altfel, pana in 2014 mai curge multa apa pe Dambovita, se pot intampla multe", a raspuns el.

De altfel, Ludovic Orban a precizat ca este "sustinatorul ideii clare ca PNL trebuie sa revendice in prima faza pozitia de prim-ministru".

"Pentru ca prim-ministrul este acela care da linia politica a guvernului si eu cred ca Romania are astazi nevoie de un prim-ministru liberal, care sa duca cu adevarat o politica de dezvoltare economica, in care accentul sa fie pus spre investitii, dezvoltare, tot ceea ce inseamna dinamizarea economiei romanesti", a adaugat el, precizand ca PNL are multi oameni de valoare care ar putea prelua sefia guvernului, inclusiv Crin Antonescu sau Calin Popescu Tariceanu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Orban USL, #Ludovic Orban Crin Antonescu, #Orban PNL prim ministru , #PNL