Ludovic Orban: Nu votez viitorul guvern daca UDMR vine cu noi la guvernare

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 19:54
3284 citiri
Ludovic Orban: Nu votez viitorul guvern daca UDMR vine cu noi la guvernare
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Liberalul Ludovic Orban, care si-a adjudecat inca un mandat de deputat in urma alegerilor desfasurate duminica, a declarat miercuri seara ca nu va vota viitorul Executiv, daca UDMR va fi cooptata in coalitia de guvernare.

"Daca vad UDMR parte a coalitiei de guvernare, cu riscul de a fi dat afara din partid, eu nu votez acest Guvern", a declarat Orban, invitat la Romania Tv.

"Sincer, nu pot sa inteleg. In prima faza am considerat-o o stangacie din partea domnului Ponta sa deschida subiectul negocierilor cu UDMR, vad ca se insista pe aceasta idee. Nu pot sa cred ca cei care ne-au votat si ne-au oferit o majoritate coplesitoare, care inseamna si o raspundere coplesitoare, vor sa guvernam cu UDMR", a completat Orban.

Liberalul a precizat ca nu este de acord cu alianta cu UDMR-ul nu din ratiuni etnice, ci din motive strict politice.

"Dupa finalul alegerilor prezidentiale, Guvernul Boc s-a putut instala pentru ca UDMR nu a ramas constant. UDMR este co-partasa pentru tot ceea ce s-a intamplat in ultimii trei ani de guvernare. Mai mult, UDMR-ul a boicotat referendumul din anul acesta, Traian Basescu este astazi presedinte si poate pentru ca in judetele maghiare nu s-a prezentat lumea la vot", a explicat Orban.

Ponta, intalnire fulger cu Antonescu - participa si Kelemen Hunor

In ceea ce priveste reuniunea dintre liderii USL si UDMR, din biroul de presedinte al Senatului, Ludovic Orban a subliniat ca Antonescu a declarat, in BNP al PNL, ca partidul nu agreaza cooptarea UDMR la guvernare.

"Trebuie sa tii cont de vointa oamenilor care ti-au exprimat increderea, oamenii vor sa guvernam singuri. Domnul Antonescu, in calitate de presedinte al PNL, a avut o reniune a BPN si a declarat ca PNL nu agreaza cooptarea UDMR la guvernare", a mai spus liberalul.

Grupului care critica o eventuala cooptare la guvernare a UDMR-ului i s-au alaturat, pe rand, ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hasotti, si vicepresedintele PNL Norica Nicolai, care a afirmat ca UDMR trebuie sa ramana in Opozitie.

De asemenea, Gigi Becali, proaspat ales deputat din partea USL, considera ca premierul Victor Ponta a gresit invitand UDMR alaturi de USL pentru a crea o majoritate constitutionala.

Premierul Victor Ponta a avut o intalnire fulger, miercuri seara, cu liderul PNL, Crin Antonescu. Cei doi co-presedinti ai USL au discutat la biroul de presedinte al Senatului al lui Antonescu. La intalnire a fost prezent si Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Orban UDMR guvernare, #Orban nu voteaza guvern USL , #PNL