Mai multi parlamentari liberali si-au scris demisiile. Orban si Saftoiu pleaca sigur

Autor: Ana Ilie
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 18:48
11207 citiri
Mai multi parlamentari liberali si-au scris demisiile. Orban si Saftoiu pleaca sigur

Seful liberalilor, Crin Antonescu, a anuntat, luni seara, disponibilitatea parlamentarilor liberali de a-si da demisia din Parlament, insa a precizat ca aceasta decizie va fi luata numai dupa consultarea cu colegii de alianta din USL - PSD si PC.

"Dupa incheierea sedintei comune a camerelor, in urma pozitiei pe care puterea a adoptat-o si de care am luat act, am avut o reuniune informala cu marea majoritate a colegilor parlamentari liberali. A fost o prima runda de discutii in legatura cu ce am constatat azi", a inceput Antonescu.

"Am vazut limpede ca avem o problema si doua solutii - a Puterii, sa o tinem asa ca si pana acum, si solutia Opozitiei, sa chemam din nou romanii la urne prin demisia premierului, presedintelui, Parlamentului, ca sa reconfirme noi personaje politce, autoritati, in care cea mai mare parte a romanilor sa aiba incredere, sa aiba legitimitate si sa poata conduce Romania in perioada urmatoare", a declarat liderul liberalilor.

Antonescu a anuntat: "Am vazut pozitia Puterii, si din ceea ce am discutat sunt mandatat sa comunic un consens in legatura cu dorinta parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament si a nu reveni decat prin votul romanilor".

Politicianul a precizat totusi ca "nu este o decizie pe care am luat-o ca facem parte dintr-o coalitie, vom discuta cu colegii din USL si vom incerca sa gasim o solutie comuna, ne dorim sa fie aceasta". "Sper ca in foarte scurta vreme sa avem impreuna cu colegii din coalitie un consens", a mai spus acesta.

Orban pleaca si Saftoiu pleaca

Antonescu a mai povestit ca mai multi parlamentari liberali, in frunte cu deputatul Ludovic Orban, i-au inmanat demisia din Parlament, urmand sa ramana la latitudinea sa cand sa le utilizeze.

Informatiile anterioare declaratiilor lui Antonescu aratau ca deputatul liberal Ludovic Orban a anuntat luni ca incepand cu data de 1 februarie doreste sa demisioneze din Parlament si si-a aratat speranta ca si alti colegi de partid il vor urma.

Orban a explicat, potrivit Antena3, ca face acest gest pentru ca nu mai doreste sa legitimeze prin prezenta sa in legislativ actiunile nedemocratice ale actualei Puteri. Surse pentru Mediafax au mentionat ca, indiferent care va fi decizia partidului, pozitia lui Orban de a demisiona din 1 februarie este irevocabila.

Si Adriana Saftoiu si-a dat demisia, dupa cum a confirmat la B1 Tv. Mai mult, ea a anuntat ca indiferent de decizia USL, ea va demisiona oricum de la 1 februarie.

"Dupa trei ani de activitate politica in Parlament, mi-am dat seama ca institutia este o butaforie", a spus fosta consiliera a presedintelui Basescu.

Alina Gorghiu, deputat PNL, a confirmat ca majoritatea parlamentarilor liberali si-au scris demisiile si le-au depus la presedintele Crin Antonescu.

"A fost o majoritate foarte larga, iar cei care au avut rezerve au fost cei care au ridicat probleme tehnice", a precizat Alina Gorghiu, la B1 Tv.

Pareri diferite in PNL

Anterior, senatorul PNL Theodor Melescanu declarase ca demisia in bloc a parlamentarilor USL nu este o solutie buna, dand drept alternativa o greva parlamentara pe o perioada determinata.

"Potrivit regulamentului de functionare a Parlamentului, cvorumul este format din numarul parlamentarilor alesi. Cand iti dai demisia, se reduce de fapt componenta Parlamentului, ceea ce nu fac necesara, neaparat, organizarea de anticipate si, vazand cum procedeaza PDL-ul, cred ca se va merge cu un Parlament care va functiona ca o unitate de granit, ca Marea Adunare Nationala.

Deci din punctul meu de vedere nu vad impactul, in afara de impactul sa zic mediatic. E un gest de protest disperat. Sigur, sunt oameni care si-au dat foc, ne putem si noi sinucide, dar nu cred ca asta e solutia, in politica trebuie sa te bati pentru ideile tale, nu sa declari 'forfait'", a declarat Melescanu.

Senatorul liberal a spus ca, in opinia sa, USL nu are "nicio sansa" sa atinga dezideratul organizarii de alegeri anticipate.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #Ludovic Orban demisie , #PNL