Ludovic Orban: Sorina Placinta nu va fi primita in PNL (Video)

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 15:20
4952 citiri
Ludovic Orban: Sorina Placinta nu va fi primita in PNL (Video)
Foto: rtv.net

Deputatul PNL Ludovic Orban crede ca Sorina Placinta nu va fi primita in randurile liberalilor, dupa ce aceasta si-a dat demisia din PDL, miercuri.

Parlamentarul liberal a explicat ca, astfel, se continua linia adoptata de romani in urma alegerilor locale, atunci cand acestia au spus "Nu PD".

"Eu nu cred ca va fi primita. Asta este convingerea mea, ca nu va fi primita. Ca sa fie primita in partid, trebuie sa o primeasca o organizatie judeteana sau o organizatie de sector. Eu nu pot sa cred ca existe vreo organizatie liberala care sa accepte intrarea nu numai a lui Placinta, intrarea oricarui complice al regimului lui Basescu in PNL.

Este vorba despre de atitudinea fireasca si normala. Romanii au spus Nu PD, nu putem noi, ca PNL, ca parte a USL, sa spunem Da PD", a afirmat Ludovic Orban, pentru Ziare.com.

Sorina Placinta a demisionat din PDL - se inscrie in PNL (Video)

Liberalul si-a manifestat increderea ca niciun democrat liberal "sa nu ciocaneasca la usa PNL", argumentand ca episodul Sorin Frunzaverde a avut "un rol strategic".

"Sper sa nu ciocaneasca la usa PNL niciun pedist pentru ca va gasi usa inchisa. (...) N-au fost asa de multe cazuri in ultimele luni. Este cazul lui Frunzaverde, care a avut un rol strategic, dar in rest nu am deschis usa catre dezertorii oportunisti din PD.

Eu nu pot sa cred ca vreo organizatie a PNL ar putea astazi, dupa alegerile locale, in care alegatorii au spus Nu PD, un Nu hotarat si clar PD, ar putea sa zica altceva decat a spus majoritatea zdrobitoare a alegatorilor romani", a continuat deputatul PNL.

Sorina Placinta a demisionat din PDL - vezi reactii

Cu toate acestea unii lideri liberali au salutat demisia Sorinei Placinta si au afirmat ca au existat discutii in urma cu cateva zile pe aceasta tema.

Printre cei care au declarat ca fosta democrat liberala a avut deja discutii cu liberalii se numara si primarul sectorului 6, Rares Manescu, dar si liderul liberalilor din Parlamentul Romaniei, Puiu Hasotti, care a spus ca trecerea Sorinei Placinta de la PDL la PNL s-a consumat deja, odata cu anuntul public, de la tribuna Senatului.

Intrebat de ce, marti, in plenul reunit al Parlamentului, a fost adoptata o declaratie politica si nu o hotarare, in ceea ce priveste persoana care va reprezenta Romania la lucrarile Consiliului European, Ludovic Orban a marturisit ca a sustinut adoptarea unei hotarari, nu a unei declaratii, dar ca, pana la urma, s-a optat pe declaratie "din motive care mie mi-au scapat".

Totodata, deputatul PNL a explicat si cum se va da mandatul de principiu referitor la pozitiile pe care le va sustine si le va promova reprezentantul Romaniei

"(...) Depinde de problemele care sunt discutate. Sa ne aducem aminte ca Traian Basescu a angajat Romania fara sa intrebe Parlamentul. Atunci cand este vorba de a angaja pozitia tarii pentru modificari ale tratatului sau pentru reglementari cu caracter normativ, eu cred ca Parlamentul trebuie consultat pentru a dat un mandat de negociere.

Ce prevede declaratia referitoare la reprezentarea la Bruxelles adoptata de Parlament

Asta (acordarea mandatului de principiu) in mod evident ca este pregatit de comisiile de politica externa, de comisia de integrare, exista structuri ale Parlamentului care sunt specializate in pregatirea documentelor de pozitie", a conchis Ludovic Orban.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Ludovic Orban dezertori oportunisti PDL, #Ludovic Orban demisie Sorina Placinta, #Ludovic Orban Placinta PNL, #Sorina Placinta demisie PDL, #Sorina Placinta intrare PNL, #Ludovic Orban mandat Parlament Bruxelles , #PNL