Ludovic Orban, ultimele calcule inainte de motiunea de cenzura

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 11:52
5984 citiri
Ludovic Orban, ultimele calcule inainte de motiunea de cenzura
Foto: Facebook Ludovic Orban

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat ca Guvernul PSD incearca sa ii convinga pe semnatarii motiunii de cenzura sa nu fie prezenti, joi, la vot, insa niciunul dintre cei 237 de semnatari nu s-a razgandit. El a adaugat ca nu are emotie nici in privinta parlamentarilor UDMR, care nu vor vota la vedere.

"In 30 de ani, conducerea UDMR nu a cerut niciodata parlamentarilor UDMR sa voteze la vedere. La ei este o cutuma in cadrul grupului UDMR. Tot in acesti 30 de ani toate deciziile oficiale luate de conducerea UDMR au fost respectate de aprlamentarii UDMR. Eu nu am nicio emotie in privinta votului parlamentarilor UDMR.

Avem semnale din partea multor parlamentari ca Guvernul cauta sa ofere marea cu sarea semnatarilor motiunii cu intentia de a-i determina sa nu vina la vot. Pana in momentul de fata nu am cunostinte despre niciunul dintre semnatari ca ar fi luat o alta decizie decat aceea de a vota motiunea de cenzura si asa mi se pare corect si moral, pentru ca a semna motiunea e un angajament de a o si vota", a spus Ludovic Orban, la Vrancea.

Liderul PNL a adaugat ca toate formatiunile parlamentare care au semnat sunt mobilizate pentru a asigura succesul motiunii de cenzura.

"Am avut foarte multe discutii cu parlamentari care nu au semnat motiunea de cenzura si in momentul de fata avem angajamente de vot la motiune din partea a inca sapte parlamentari. Deci 244. E un scor mai confortabil. Convingerea mea e ca toate formatiunile politice care s-au angajat in sustinerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul motiunii de cenzura", a subliniat Orban.

El a mai spus ca nu are informatii ca PSD ar racola parlamentari semnatari ai motiunii de cenzura, oferindu-le sume de bani.

"Nu. Tin legatura in fiecare zi cu foarte multi parlamentari. Nu ma refer la parlamentari PNL, pentru ca in ei am incredere deplina, parlamentari de alte culori politice. Pana acum, niciun parlamentar nu mi s-a spus ca i s-a oferit bani, dar daca PSD va ajunge-n disperare sa ofere bani, sunt convins ca foarte multi parlamentari vor spune public lucrurul asta, si ii avertizez pe PSD-isti ca reprezinta o infractiune sa ofere bani unor parlamentari pentru a le schimba pozitia politica pentru motiune", a raspuns Orban, intrebat despre racolarile PSD.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata joi, in plenul Parlamentului.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Orban calcule motiune cenzura , #PNL