Ziare.com

Mihail Neamtu intra in PNL si promite sa nu mai spuna poezii fasciste

Marti, 04 Iulie 2017, ora 07:28

   

Mihail Neamtu intra in PNL si promite sa nu mai spuna poezii fasciste
Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a semnat adeziunea lui Mihail Neamtu, fondatorul Partidului Noua Republica declarand ca nu va mai "recidiva" - nu va mai recita nicio poezie fascista.

"Am aici o cerere (din partea lui Mihail Neamtu - n.red.) care ma umple de bucurie, este o cerere de adeziune la PNL pe care am sa i-o semnez. Asa cum el mi-a semnat autograful, o sa ii semnez cererea de adeziune", a spus Orban, luni, prezent la lansarea cartii lui Mihail Neamtu, cu titlul "Fenomenul Trump".

Mihail Neamtu a afirmat ca adeziunea sa la PNL are o rezonanta istorica.

" (...) Este o adeziune mult asteptata de prieteni si, in acelasi timp, o adeziune care are pentru mine o rezonanta istorica", a sustinut Neamtu, precizand ca si bunicul sau Gheorghe a fost liberal.

" (...) nu o sa recit nicio poezie, nu va speriati, nici Gheorghe, nici.. ma opresc. (...) Bunicul Gheorghe, ca de asta am avut si un gand acum cativa ani, repet, nu mai recidivez, a fost si el membru al PNL", a precizat Neamtu, facand aluzie la poezia "Ridica-te Gheorghe", pe care a recitat-o in anul 2012, la lansarea candidatilor ARD, scrisa de Radu Gyr, poet cu simpatii legionare si autor al versurilor imnului neoficial al Miscarii Legionare, "Sfanta tinerete legionara".

Mihail Neamtu a spus ca noua echipa a PNL ii da speranta ca anul Marii Unirii poate aduce o reunificare a "sensibilitatilor de dreapta".

" (...) Faptul ca dumneavoasta dupa Congres, impreuna cu o echipa tanara care il include pe Robert Sighiartau si altii, ati hotarat sa construiti o platforma liberal conservatoare, liberala in plan economic, conservatoare in plan moral, mi-a dat speranta ca 2018 - anul Marii Uniri poate reprezenta o reunificare a sensibilitatilor de dreapta.

Sunt intelectuali, sunt oameni din lumea business care cu siguranta asteapta ca acest Partid National sa se reorienteze exact in aceasta directie canonica, nationala, patriotica, europeana - in acelasi timp, transatlantica", a spus Neamtu.

PNL este al treilea partid in care Mihail Neamtu se inscrie.

Mihail Neamtu a facut parte in anii '90 din PNTCD, iar in octombrie 2011 a infiintat Noua Republica, formatiune care a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pe listele Aliantei Romania Dreapta, care a reunit sub acelasi insemn electoral Partidul Democrat Liberal, Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Forta Civica.

Potrivit Statutului PNL, "este imperios necesar (ca membrii PNL - n.red.) sa respecte principiile democratiei si drepturile omnului, sa combata totalitarismul, nationalismul extremist, discriminarile si intoleranta, ca si tendintele xenofobe".


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2076 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Naționalimul este naționalism. "Naționalismul extremist" este numai

o etichetă pusă de cei ce "trăiesc in ghiveci", fie că soarta ia adus aici, selectați fiind, fie că au ales-o ei.
Domnul Neamțu nu face altceva decat "se face frate cu dracu" pentru a putea fi el ceva in politică, mai ales că și-a dat seama că-i trece timpul și că nu profită de cunoștințele ce le deține, alegand astfel calea traiului din politică. O să-i aducă și pe domnul Papahagi și eventual pe Paleologul junior și pe domnul Avramescu.
Noua Republică, a fost și a rămas o pălărie prea mare pentru domnul Neamțu, pe care a incercat-o ca o manifestare de "lup tanăr", fără a se dezice catuși de puțin de băsism.
Acum cand a promis să-și pună lacăt la gură și să aibă grijă să nu se mai arate al unor ideologii cel tot revelează și-l impăunează, după cum citește o carte sau alta, numai pentru a fi primit in "Marele și Noul PNL", crezand că va fi cea crezut că va fi și PD-ul, este destul de clar a renunțat și la o soartă de om cu adevărat liber, in gandire și faptă.
Cu așa politicieni, fără al uita pe domnul Ungureanu, unificarea și construcția adevăratei drepte va trebui să se facă de oamenii ce au fost și răman cu adevărat de dreapta, care chiar va oferi soluții naționale la problemele ce tocmai astfel de politicieni le-au generat și gestionat, aducandu-ne, azi, pe toți, intr-o stare-limită. Politicieni ce tot proclamă poporul in discursurile lor și iși trag seva de zi cu zi din ce li se pune in "ghiveci".
După domnul Neamțu, pană și stejearul l-ar pune in "ghiveci", după ce s-a bătut in piept, cu el pe steagul NR.

 

Eu cred ca se face o mare nedreptate cu Radu Gyr..

Iar poezia "Ridica-te, Gheorghe, ridica-te, Ioane",eu o consider o poezie de revolta impotriva comunismului,in nici un caz o poezie fascista.Orientarea politica a lui Radu Gyr,apartenenta lui la "garda de fier",este reprobabila,dar in nici un caz opera sa literara.Sa nu uitam de O.Goga!dar daca amintim scriitorii care au ridicat osanale comunistilor,ca M.Sadoveanu.Nationalismul garzii de fier,organizatie de factura fascista din Tara noastra,a fost poate cea mai rea din toata istoria Romaniei,dar cred ca trebuie pusa pe picior de egalitate cu dictatura comunista.De ce scriitorilor,poetilor comunisti li s-a iertat activitatea pe acre au avut-o,iar poetului Radu Gyr nu i se apreciaza opera literara,asa cum este apreciata acum opera literara ascriitorilor comunisti?
Opera literara a lui Gyr,cel putin cea care nu are tente nationaliste, nu ar trebui condamnata,ramasa necunoscuta.Sa nu uitam ca o parte din poeziile lui R,Gyr au fost scrise in inchisorile comuniste si reflecta cruzimea disctaturii comuniste si caracterul ei destructiv.Nu imi aduc aminte ca R.Gyr sa fi fost acuzat ca a ucis pe cineva!

 

@IL VALACHO,

DE CE?
Tocmai că mulți dintre noi s-au lăsat ușor metișizați, de voie de nevoie și au ajuns să "redea" ce-au fost programați să susțină și să facă. Și asta, mai ales pentru faptul că libertatea de care se bucură in această nouă etapă din viața noastră, "copiii" au fost lăsați de izbeliște, iar cei mai slabi au ajuns să fie altceva decat buni cetățeni romani, romani adevărați, patrioți și naționaliști in egală măsură, in stare să fie și trăiască romanește. Așa se face că și dumneavoastră, chiar dacă incă vă trage ața, mergand pe o cale, fără a fi dreaptă, considerați că "Opera literara a lui Gyr,cel putin cea care nu are tente nationaliste, nu ar trebui condamnata,ramasa necunoscuta.", Deci aici au ajuns unii dintre noi, să nu lase loc gandirii, exprimării scrise sau vorbite să se manifeste liber, demonstrand prin aceasta și prin altele asemenea că sunt in fapt la fel de "comuniști-bolșevici" și "fasciști" ca cei care și ei au fost la fel de prezenți și au făcut atata rău Romaniei și neamului romanesc, dar și umanității, fiecare la timpul lor. Astfel de gandiri și fapte arată in fapt că nici vorbă de unitate in a vorbi despre democrație liberalism și putere de trăire in acest spirit. La astfel de oameni, este numai "steag fals", sau sau luat și ei după una din "turme".
Vă recomand numai să vă gandiți ce inseamnă să ai rădăcinile adanc infipte in acest pămant strămoșesc, "cantand și apărand patria", oricand și să alegi sau să fii obligat să trăiești intr-un ghiveci, ambele alternative fiind destul de la indemană azi, contand numai de conștiința fiecăruia.

 

Nota autorului articolului

Da-i dovada de incultura crasa ca orice mic bolsevic care incearca sa inteleaga sau sa se prefaca ca intelege istoria.

Radu Gyr, nu a fost fascist, ci legionar (in comentariu se precizeaza corect ca e vorba de poezie legionara in schimb). Titlul nu se potriveste cu realitatea si denota lipsa de respect pentru nationalismul autentic pe care stramosii nostri l-au avut in perioada interbelica, comparativ cu posirca asta total bolsevica, comica si sadica la care asistam astazi.

Nota bena, mic naratorule, legionarii nu au fost fascisti. Confuziile se pot lamuri, insa nu pe acest site de doi bani ce confunda notinunile elementare de valoare.

Cat despre acest Mihail, nu a avut nimic de a face cu miscarea legionara si spiritul sau. Eu il consider un biet bufon. Nu ma deranjeaza sa recite orice poezie legionara.
Hai sa va dau eu link de poezie legionara autentica re-orchestrata de niste rapsozi din zilele noastre.

https://www.youtube.com/watch?v=V6MpZcXBPi4

Poezie in amintirea celui ce a fost Cornelui Zelea Codreanu. Stima mea pentru fostul capitan. Daca ar fi trait nu am fi asistat la aceasta mascarada bolsevica cu infiltrati in miscare care au ucis pe Iorga (KGB-isti si NKVD-isti nenorociti ce au pus bazele bolsevismului in Tracia noastra strabuna) ducand in prezent la acest mecanism politicianism nenorocit ce distruge tara noastra strabuna.

Mica rectificare a unei pagini de istorie trista. (de la un cetatean nebolsevic si nelegionar in fond, dar cu respect fata de istoria adevarata si autentica). Sper ca acest mesaj il va opri pe vreun narator sau autor de mici articole de pe ziare.com amarat, sa tot scuipe pe propria istorie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor