Orban: Antonescu sa candideze la primarie, iar PNL sa ceara functia de premier

Luni, 15 August 2011, ora 13:54
4219 citiri
Orban: Antonescu sa candideze la primarie, iar PNL sa ceara functia de premier
Foto: Romania Libera

Deputatul liberal Ludovic Orban atentioneaza asupra faptului ca in protocolul USL nu scrie nicaieri ca PNL va da candidatul la presedintie in 2014, de aceea, in opinia sa, liberalii ar face mai bine sa ceara functia de premier si Crin Antonescu sa se lupte pentru cea de primar general.

"Ar trebui sa redeschidem discutia, pentru ca Primaria Capitalei este pentru un lider politic un test extrem de important pe care daca il trece cu succes il proiecteaza in galeria marilor lideri politici. Am citit Protocolul si nu scrie niciunde ca PNL are presedintia si PSD ia fotoliul de prim-ministru. Dar daca tot s-au tras sforile ca Ponta sa-l depaseasca pe Antonescu sa candideze domnul Ponta pentru Cotroceni, iar liberalii sa ceara functia de premier, pentru ca doar asa vor putea da linia viitoarei guvernari", a declarat Ludovic Orban, intr-un interviu pentru Romania libera.

In opinia lui Orban, singurul care s-a opus in PNL aliantei cu PSD, va fi foarte dificil pentru liberali sa ii sustina in judete pe pesedistii nominalizati de USL la alegerile de anul viitor.

"PNL si PSD ar scoate un scor mai bun daca ar merge pe liste proprii, mai ales ca acest lucru este demonstrat si de sondajele judetene, din care rezulta ca suma optiunilor pentru cele doua partide este mai mare decat optiunile pentru USL. E normal sa fie asa, ganditi-va ca PSD are primari in peste 1.100 de localitati. In aceste localitati, organizatiile PNL s-au aflat in disputa cu primarii PSD si cu organizatiile PSD de 20 de ani. Va fi foarte dificil pentru PNL sa-i sustina pe candidatii PSD", apreciaza deputatul liberal.

Ludovic Orban: Mi-as dori un Antonescu mai prezent in viata partidului- Interviu Ziare.com

Antonescu a fost ales in baza unei motiuni care prevedea coagularea dreptei

Orban il critica pe Crin Antonescu pentru faptul ca, dupa asocierea cu PSD, a uitat ca atunci cand a castigat presedintia partidului a promis ca va intari fortele de dreapta.

"Pe mine lucrul care m-a deranjat cel mai mult este ca domnul Antonescu a fost ales presedinte pe baza unei motiuni, care prevedea coagularea fortelor de dreapta, obtinerea unui scor de peste 30 la suta pe spezele PNL, intarirea identitatii de dreapta, obiective de care a uitat. Mereu PNL a jucat la impuse, fiind obligat sa traiasca in aliante, prima data in CDR, apoi cu PDL, chiar cu PSD, atunci cand am fost la guvernare. Romania are nevoie de un Partid National Liberal care sa poata impune linia guvernamentala", spune Orban.

In plus, acesta remarca faptul ca Antonescu s-a indepartat de electoratul liberal.

"As prefera sa-l vad mai des in aparitiile publice vorbind despre masuri economice liberale. Domnul Antonescu si-a fixat ca obiectiv sa candideze la presedintie si considera probabil ca, daca accentueaza valorile liberale in discursurile sale, ar putea pierde sustinerea electoratului socialist. Eu cred ca ar trebui sa se gandeasca in primul rand ca este presedintele PNL pana sa fie presedintele Romaniei si ca atare ar trebui sa sustina ideile liberale", ii transmite Ludovic Orban lui Antonescu.

Deputatul mai sustine ca daca USL nu va obtine peste 50% la alegerile de anul viitor atunci si Ponta si Antonescu trebuie sa demisioneze din functiile de lideri de partid.

"Daca USL nu scoate peste 50 la suta, Ponta si Antonescu trebuie sa plece. Ar fi o dovada de prost management", conchide Orban.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Ludovic Orban Antonescu, #Orban USL, #Orban Antonescu primaria Capitalei, #Orban Antonescu Ponta , #PNL