Orban anunta ca PNL primeste parlamentari independenti

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 17:25
4912 citiri
Orban anunta ca PNL primeste parlamentari independenti

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a anuntat duminica, deschiderea pentru primirea de parlamentari independenti afiliati, cu scopul conturarii unei noi majoritati. Primul dintre acestia a fost deputatul Aurelian Mihai.

"Daca exista parlamentari care vor sa adere la grupul parlamentar al PNL, in mod evident ca vom accepta independenti afiliati grupului parlamentar al PNL, in mod evident pe baza convenirii obiectivelor grupului parlamentar, agendei parlamentare.

Nu pot sa va ascund ca am avut deja am avut discutii cu mai multi parlamentari care deja si-au exprimat intentia de a activa ca independenti in grupul parlamentar al PNL si numarul acestora va fi in crestere", a declarat Orban, potrivit Mediafax.

Intrebat la ce numar de parlamentari face referire in prezen si daca ar fi vorba de zece parlamentari, acesta a aratat ca nu poate da cifre si ca va fi urmata procedura Camerei.

"Nu pot sa va dau un numar... va apropiati. Exista o procedura care este stabilita de Regulamentul Camerei care este aderarea la un grup. Aceasta procedura presupune in mod evident exprimarea in scris a intentiei catre Biroul Permanent si se finalizeaza prin anuntarea in plenul Camerei Deputatilor a apartenentei la grupul PNL. Practic, toti cei care vor veni alaturi de noi ii veti afla in momentul in care vor face declaratiile in plenul Camerei Deputatilor", a spus Orban.

Intrebat daca anuntul sau nu vine in contradictie cu decizia PNL impotriva traseismului politic si daca parlamentarii care se aflatura grupului PNL se vor inscrie si in partid, Orban a spus doar ca "vor activa ca independenti in cadrul grupului parlamentar al PNL".

Orban a reiterat faptul ca pentru a obtine majoritatea la nivelul Camerei Deputatilor vor avea loc negocieri cu toate grupurile parlamentare, cu exceptia PSD, dar si in mod individual cu deputatii din toate formatiunile politice.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ludovic Orban grup PNL, #Orban parlamentari grup PNL , #PNL