Orban anunta o campanie PNL impotriva OUG 114: Efectele sunt catastrofale, fiecare roman va plati taxe si impozite mai mari

Luni, 18 Februarie 2019, ora 18:46
3117 citiri
Orban anunta o campanie PNL impotriva OUG 114: Efectele sunt catastrofale, fiecare roman va plati taxe si impozite mai mari
Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a anuntat, luni, dupa Biroul Executiv al Partidului, ca PNL va incepe o campanie impotriva OUG 114, avand ca obiectiv ca un numar cat mai mare de cetateni sa determine parlamentarii sa voteze impotriva OUG 114, alaturi de PNL.

"Partidul National Liberal declara razboi total impotriva OUG 114. Am luat decizia de a demara o campanie care sa fie adresata catre toti cetatenii romani, campanie care se va derula prin toate mijloacele de comunicare posibile, atat prin media cat si prin online, de asemenea, prin campanie directa catre cetateni pentru a determina cetatenii sa se adreseze catre fiecare parlamentar din coalitia de guvernare PSD-ALDE-UDMR astfel incat sa le comunice dorinta cetatenilor de a vota impotriva OUG 114", a declarat presedintele PNL.

El a sustinut ca efectele OUG 114 sunt catastrofale si vor inrautati viata fiecarui roman.

Ludovic Orban a prezentat principalele efecte ale OUG 114, pe care romanii le vor resimti, daca aceasta nu va fi anulata.

* Fiecare cetatean roman va fi obligat sa plateasca taxe si impozite mai mari, la nivelul plafonului maxim, ca urmare a OUG 114, fara ca la baza stabilirii impozitelor si taxelor sa fie hotarari ale Consiliilor locale sau ale Consiliilor judetene.

* Fiecare cetatean roman va plati energia electrica, gazul si energia termica cu un pret mai mare decat pretul actual. Fiecare companie, cand va fi obligata sa semneze contractul de furnizare a energiei electrice sau contractul de furnizare a gazului natural, va plati intre 30% si 50% mai mult pentru aceste utilitati care le sunt furnizate.

*Fiecare cetatean roman risca sa aiba rata mai mare la banca iar daca vrea sa ia credit, sa aiba o dobanda mai mare la credit si implicit sa aiba o rata mai mare la acest credit.

* OUG 114 va inaspri conditiile de creditare nu numai pentru cetateni ci pentru toate companiile. Companiile vor putea obtine credite in conditii mult mai severe si cu o dobanda mult mai mare, lucru care le va afecta profitabilitatea si mai ales competitivitatea la nivel national si international.

* Prin OUG 114 se va desfiinta Pilonul 2 de pensii. Visul PSD-ALDE de a nationaliza Pilonul 2 de pensii va fi pus in practica pentru ca nicio firma privata dintre firmele private care administreaza astazi banii din Pilonul 2 de pensii nu va mai ramane pe piata, va renunta la administrarea acestor bani pentru ca sunt impuse in OUG 114 conditii care ii impiedica sa isi mentina profitabilitatea si vor determina intarzierea recuperarii investitiilor facute pe perioade de 40-50 de ani.

* Prin OUG 114, categorii sociale importante nu vor beneficia de cresterile de venituri la care au dreptul si aici este vorba de detinutii politici, este vorba despre persoanele persecutate in perioada comunista, este vorba despre urmasii celor care au murit la Revolutie si de ranitii din Revolutie, este vorba despre cadrele militare care au suferit de pe urma abuzurilor regimului comunist. Pana si membrii Academiilor din Romania, a Academiei Romane, a Academiei de Stiinte vor fi afectati negativ de aceasta OUG 114 pentru ca prin aceasta OUG 114 li se plafoneaza pana in 2022 indemnizatiile la care au dreptul.

* Prin OUG 114 va fi intarziat sau blocat procesul de absorbtie a fondurilor europene de catre autoritatile locale. Diavolul se ascunde in detalii, fara nicio consultare publica a reprezentantilor autoritatilor locale, OUG 114 muta controlul ex-ante pentru documentatiile de licitatie in cadrul proiectelor autoritatilor locale de investitii finantate din fonduri europene de la ANAP, Autoritatea Nationala de Achizitii Publice catre autoritatile de management care nu au niciun angajat specializat, niciun compartiment care sa fie destinat acestor activitati si care, mai ales, nu sunt acreditate de Comisia Europeana ca sa deruleze control ex-ante pe documentatiile de licitatie, pe proiectele de investitii finantate de autoritatile locale prin fonduri europene.

"OUG 114 va provoca o catastrofa in economia romaneasca iar consecintele vor fi dramatice putand sa duca chiar pana la aducerea Romaniei in stare de recesiune economica, anularea oricarei sanse de crestere economica pe care o are Romania astazi", a conchis presedintele PNL.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#Orban campanie PNL Ordonanta 114, #efecte ordonanta 114 taxe impozite , #PNL