Orban ar putea anunta duminica daca va candida la sefia PNL

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 12:31
1094 citiri
Orban ar putea anunta duminica daca va candida la sefia PNL
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban sustine duminica, incepand cu ora 16.00, o conferinta de presa la sediul central al partidului in cursul careia este de asteptat sa-si anunte decizia luata privind intrarea in cursa pentru sefia PNL.

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat sambata, de la Iasi, ca este firesc ca Ludovic Orban sa-si depuna candidatura la sefia PNL.

"Lucrurile se indreapta spre o formula fireasca, in care Ludovic Orban va depune si el o motiune, o echipa si va fi o competitie. Va fi un Congres de competitie, perfect democratic. Asta nu inseamna ca exista o ruptura intre mine si domnul Orban, putem continua sa lucram impreuna pentru partid asa cum am facut-o atatia si atatia ani pana acum", a spus Antonescu.

Liderul PNL a subliniat ca a avut o discutie cu Orban in urma cu cateva zile, in care l-a incurajat pe acesta sa candideze.

"Eu insumi am avut o discutie cu domnul Orban si el a evocat aceasta posibilitate (de a candida, n.r.). Eu l-am incurajat si cred ca nu este decat normal ca domnul Orban sau oricine altcineva sa candideze in momentul in care are o alta viziune si este gata sa-si asume conducerea partidului pe o alta viziune", a precizat liderul liberalilor.

Orban nu candideaza la sefia PNL: Antonescu, cea mai buna solutie

Discutiile privind posibila candidatura a lui Ludovic Orban la sefia PNL s-au accentuat in momentul in care Crin Antonescu a afirmat public, in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, ca este posibil ca actualul prim-vicepresedinte sa nu mai faca parte din echipa sa viitoare, din cauza divergentelor avute pe introducerea sistemului de alegeri interne pe liste. Orban a refuzat sa comenteze direct aceste declaratii, dar a sustinut ca "liberalismul inseamna o competitie libera". Ulterior, Orban a precizat ca este interesat sa candideze pentru functia de prim-vicepresedinte pe un sistem de vot uninominal, dar nici nu a exclus o eventuala candidatura la functia de presedinte al PNL.

Pana in acest moment, in cursa pentru sefia PNL si-au anuntat candidatura Crin Antonescu si Viorel Catarama.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Orban candidatura sefie PNL, #Orban congres PNL, #Orban Catarama Antonescu , #PNL
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3