Orban catre Catarama: Eu in locul dvs n-as fi candidat

Joi, 04 Martie 2010, ora 23:45
1955 citiri
Orban catre Catarama: Eu in locul dvs n-as fi candidat
Foto: Realitatea TV

Contracandidatii lui Crin Antonescu la sefia PNL, Victor Orban si Viorel Catarama, s-au contrat joi pe tema directiei in care ar trebui sa se indrepte partidul, Catarama admitand ca va ramane in partid chiar daca pierde, insa in acest caz "veti asista la plecari ale membrilor importanti din partid".

"Daca eu castig, nu mai pleaca nimeni din PNL, ba chiar se intorc", a declarat afaceristul la Realitatea TV. Catarama a spus si motivul pentru care a intrat in cursa: "eu am candidat pentru ca nu exista alt candidat care sa intre la guvernare cu PD-L".

"PNL trebuie sa afirme clar ca vrea sa participe la guvernare si ca accepta propunerea presedintelui Basescu si a premierului Boc", a spus el criticandu-si interlocutorul ca are o "obsesie pentru Basescu". "Nici mie nu-mi place Basescu", i-a spus Catarama lui Orban, intarindu-si ideea: "daca eu sunt avocatul lui Basescu, dumneavoastra sunteti avocatul lui Vanghelie!".

"Nu cred ca e calea corecta sa te bati cu ambele partide ca sa castigi", este opinia lui Catarama, care se proclama "liberal de dreapta". Despre votul de joi din PNL, senatorul si-a spus, de asemenea, parerea: "votul pe lista e o chestiune democratica, dar neliberala in opinia mea".

Antonescu: Puteam sa stau linistit in scaunul de presedinte inca multa vreme

Iritat la culme de strategia pe care incearca sa o popularizeze Catarama, Ludovic Orban l-a apostrofat pe acesta: "eu in locul dumneavoastra n-as fi candidat!", amintind ca acesta milita pentru sustinerea lui Geoana in timpul campaniei prezidentiale, convins fiind ca Antonescu nu va lua mai mult de 5%.

La o asemenea admonestare, Catarama a tinut sa raspunda: "Antonescu, daca a luat 20%, nu inseamna ca a castigat, ci ca a iesit pe locul 3".

"Daca nu esti bine cu seful, nu poti sa faci nimic in continuare"

Chiar si asa, Victor Orban este convins de faptul ca "in politica nu trebuie sa castigi intotdeauna, trebuie sa iti mentii convingerile, sa ti le afirmi si sa incerci sa ai dreptate".

"Antonescu este cel mai potrivit candidat la preseditie pe care il poate pregati PNL" in prezent, a tinut Orban sa precizeze, adaugand, totusi, ca "Antonescu este produsul PNL; astazi poate parea la prima vedere ca este solutia cea mai buna, si eu as fi acceptat aceasta solutie, dar cu conditia ca PNL sa nu depinda de un singur om. Cand se intampla asta, devine ca PD-L".

"PNL nu are capacitatea de a-si pune in valoare toti oamenii si toti liderii de calitate din partid; exista invidii", a specificat Ludovic Orban. "Daca nu esti bine cu seful, nu poti sa faci nimic in continuare", a comentat Orban pe tema listelor.

Contracandidatului sau Catarama, el a tinut sa-i repete: "nu faceti bine partidului PNL ca veniti dupa o lunga perioada de absenta, de prezenta discreta, si vindeti o iluzie pe care nu o puteti duce la bun sfarsit". "PNL nu vrea sa imparta puterea cu nimeni", a reiterat fostul prim-vicepresedinte al PNL.

"Cum puteti sa credeti ca PNL poate sa se salveze daca merge intr-o barca gaurita fie de PSD, fie de PD-L" (...) "la o guvernare la care nu ne cheama nimeni?", a intrebat el retoric.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#sefie PNL, #candidati presedintie PNL, #Ludovic Orban, #Viorel Catarama strategie , #PNL