Orban: Daca guvernul cade, PNL va incerca sa provoace anticipate. Viorica Dancila nu e lasata sa vada adevarul

Miercuri, 28 August 2019, ora 21:50
5167 citiri
Orban: Daca guvernul cade, PNL va incerca sa provoace anticipate. Viorica Dancila nu e lasata sa vada adevarul
Foto: Facebook Ludovic Orban

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, sustine ca liberalii vor face "toate demersurile" pentru ca propunerea de remaniere a Guvernului sa nu treaca in Parlament. Acesta spune ca dupa motiunea de cenzura, daca guvernul cade, PNL va incerca sa provoace alegeri anticipate. Orban a spus ca si-ar dori un guvern PNL, in care sa nu fie nevoit sa apeleze la niste parteneri care au girat o buna perioada o guvernare care a facut rau Romaniei.

"Cu siguranta vom vota impotriva si vom face toate demersurile pentru ca propunerea de remaniere sa nu primeasca votul Parlamentului", a declarat Ludovic Orban miercuri seara, la Digi24.

Liderul PNL a spus ca va discuta "cu partenerii actuali din opozitie", dar a lasat de inteles ca va discuta si cu ceilalti parlamentari.

"Mesajul nostru este foarte limpede: orice formatiune politica responsabila trebuie sa voteze impotriva PSD, indiferent ca voteaza la remaniere sau la motiunea de cenzura", a spus Orban.

El a spus ca motiunea de cenzura va fi depusa cand vor exista cel putin 234 de semnaturi. Acesta a adaugat ca "exista sansa ca motiunea sa si treaca inainte de alegerile prezidentiale".

Ludovic Orban sustine ca guvernele PSD-ALDE sunt "un izvor de rau, de masuri idioate, de masuri antieconomice, de atitudini antieuropene, un izvor de atacuri la independenta justitiei".

Intrebat daca va prelua conducerea Guvernului pana la alegerile parlamentare in cazul in care motiunea de cenzura va trece, Orban a evitat sa dea un raspuns transant. El a spus ca PNL este pregatit de guvernare, dar ca prefera sa preia guvernarea dupa alegeri anticipate.

"Ce punem in loc? Alegeri anticipate si punem in loc un parlament legitim care sa permita formarea unei majoritati pro-democratice", a spus Orban. Acesta a explicat ca exista "o procedura constitutionala" in cazul in care motiunea de cenzura va trece.

Liderul PNL a precizat ca dupa motiunea de cenzura, PNL va incerca sa provoace alegeri anticipate.

Orban a spus ca exista si "posibilitatea" unui guvern de tranzitie, adaugand ca "si cu un guvern de tranzitie si fara un guvern de tranzitie, obiectivul nostru este sa permitem cetatenilor romani sa aleaga un parlament" care sa exprime dorintele electoratului.

"Premier va fi candidatul la prim-ministru al partidului care va castiga alegerile", a precizat Ludovic Orban.

"Obiectivul numarul unu al PNL astazi este sa puna punct acestei guvernari toxice. (...) Mi-as dori un guvern al PNL care sa puna in practica programul de guvernare al PNL (...) si in care sa nu fiu nevoit sa apelez la niste parteneri care nu gandesc ca noi si care au girat o buna perioada o guvernare care a facut rau Romaniei", a adaugat Orban.

Viorica Dancila este complet rupta de realitatea societatii romanesti, traieste inconjurata de oameni care o impiedica sa vada adevarul

Ludovic Orban a spus si ca premierul Viorica Dancila este complet rupta de realitatea societatii romanesti si ca este inconjurata de oameni care o impiedica sa vada adevarul. Orban a afirmat ca Dancila este "produsul lui Dragnea", care probabil o considera "un rebut".

"Viorica Dancila este rupta complet de realitatea societatii romanesti. Traieste la Palatul Victoria inconjurata de niste oameni care o impiedica sa vada adevarul, o impiedica sa vada realitatea. Rolul asta in care incearca sa intre - sigura impotriva tuturor - in care incearca sa-si inventeze adversari... Domnul Tariceanu a fost alaturi de doamna Dancila pana acum si a girat toate deciziile aberante care au fost luate de guvernele Dancila", a spus Orban la Digi24.

Liderul PNL a dat exemplul OUG 114, al ordonantelor care au adus schimbari in justitie.

Orban a precizat ca premierul "minte cu nerusinare" atunci cand vorbeste despre taieri de pensii si salarii pe care partidele din opozitie le-ar face daca ar prelua guvernarea.

"Incepe sa imbrace tupeul, aroganta, obraznicia, nerusinarea celorlalti lideri ai PSD-ului care au detinut aceasta pozitie de prim-ministru si devine de o agresivitate care nu are absolut niciun fel de suport. Aduc aminte ca doamna Dancila este produsul lui Dragnea, iar Dragnea a produs-o pe Viorica Dancila nu pentru ca este un prototip valoros, ci pentru ca probabil o considera un rebut si ca niciodata nu s-ar fi asteptat ca Vasilica Viorica Dancila sa-i puna vreodata vreo problema si nici nu i-a pus, atata timp cat Dragnea a fost la butoane.

Vad ca imprumuta din aroganta si din agresivitatea care au caracterizat atitudinea PSD in toata perioada in care a fost condus de Liviu Dragnea, care a caracterizat PSD si in perioadele anterioare, Nastase, Ponta, in momentele in care detineau puterea absoluta si isi imagineaza ca daca ei detin controlul guvernului si al institutiilor statului pot sa-si permita sa ramana la putere impotriva vointei cetatenilor", a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a adaugat ca nu i se pare ca presedintele saboteaza cand respinge propunerile PSD.

"Daca domnul Iohannis nu se opunea propunerilor formulate de Guvern, il aveam pe Nicolicea ministrul Justitiei, care a fost unul din cavalerii apocalipsei justitiei din PSD alaturi de Florin Iordache. (...) Incercarea de a farda, de a masca o realitate care arata ingrozitor arata ca Dancila a imprumutat din aroganta, obraznicia si nerusinarea predecesorilor sai", a spus Orban.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Orban cadere guvern Dancila anticipate, #Orban Dancila rupta realitate , #PNL