Orban: Intre PNL si PSD e o prapastie doctrinara

Luni, 24 Martie 2008, ora 12:30
1697 citiri
Orban: Intre PNL si PSD e o prapastie doctrinara

Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, inaintea Delegatiei Permanente a partidului, ca, din punctul sau de vedere, dar si al PNL, intre liberali si social-democrati este o prapastie doctrinara, motiv pentru care formatiunea sa merge pe propriile picioare in alegeri.

"Intre PNL si PSD este aproape o prapastie doctrinara", a sustinut Orban, care a si explicat motivele acestei departari.

"In timp ce PNL de 18 ani este un pilon al democratiei si principala forta care s-a opus sistemului de dominatie al stangii post-comuniste, PSD, ca si PD, au facut parte din FSN si intotdeauna au incercat sa foloseasca acest proces de tranzitie in folos propriu si mai putin pentru cetatenii Romaniei", a afirmat vicepresedintele liberal.

Orban a afirmat ca PNL este un partid de centru dreapta, "care respecta proprietatea, respecta libertatea oamenilor, drepturile oamenilor", pe cand PSD, "de-a lungul celor 18 ani, a demonstrat contrariul".

"PNL merge pe propriile picioare, pe propriile puteri, nu facem apel la nicio forta politica sa ne dea vreo mana de ajutor. Singurul contract e cu cetatenii Romaniei. Este vocea mea si sunt convins ca este si vocea PNL", a subliniat Orban.

Intrebat daca a mai existat o noua discutie PNL - PSD, vicepresedintele liberal a solicitat sa nu i se mai ceara astfel de informatii, deoarece a declarat public ca nu a participat la nicio astfel de intrunire si respinge categoric orice fel de "speculatie" legata de o posibila alianta cu PSD.

Cat priveste strategia PNL in plan local, Orban a reiterat ca singurul criteriu de colaborare cu o formatiune politica sau alta o reprezinta masura in care programele de dezvoltare locala pe care le prezinta candidatii PNL vor fi sustinute de alte formatiuni.

"In plan local sunt, in general, personalitati cu care se poate colabora, sunt formatiuni politice de la judet la judet cu care se poate colabora.

Ceea ce ne intereseaza pe noi este ca toate programele de dezvoltare ale localitatilor si ale judetelor sa fie sprijinite, sa poata fi aplicate", a conchis Orban.

Liderii PNL si PSD au avut o noua runda de negocieri, la finalul saptamanii trecute, dar nu au ajuns la nicio intelegere privind alegerile locale sau o posibila guvernare comuna dupa scrutinul parlamentar.

Intalnirea de la Vila Lac 1 a fost confirmata de Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana, cei doi afirmand insa ca singura concluzie a discutiilor bilaterale este aceea ca PNL si PSD au viziuni diferite asupra "problemelor politice esentiale".

Orban: Bucurestenii nu sunt masochisti si s-au saturat de Videanu

Liberalul Ludovic Orban a mai declarat ca nu-l intereseaza numele contracandidatilor sai la Primaria Capitalei si a precizat ca viitorul edil va fi ales din randul PD-L sau PNL, intrucat electoratul bucurestean este orientat spre centru-dreapta, adaugand insa ca alegatorii s-a saturat de Videanu.

Intrebat pe cine prefera intre Marian Vanghelie sau Sorin Oprescu, Orban a afirmat ca este mai putin interesat de contracandidatii social-democratilor sau democratilor. "Este problema lor", a aratat vicepresedintele PNL.

Liberalul a apreciat ca, in mod traditional, electoratul bucurestean este orientat catre partidele de centru-dreapta, iar primarul va fi ales din aceasta zona.

"Bucurestenii nu sunt masochisti si s-au saturat de mandatul lui Videanu si sunt convins ca vor opta dintre PD si PNL si vor opta pentru candidatul PNL", a mai spus Orban.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Ludovic Orban, #PNL, #PSD, #prapastie, #doctrinara , #PNL