Orban nu crede ca Uniunea Social-Liberala va avea o viata lunga

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 17:34
4647 citiri
Orban nu crede ca Uniunea Social-Liberala va avea o viata lunga
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Ludovic Orban, care a votat impotriva constituirii Uniunii Social-Liberale, s-a aratat sceptic in privinta durabilitatii acestei aliante si a sustinut ca exista riscul ca alegatorii de dreapta sa se orienteze catre PD-L.

Orban si-a motivat votul din cadrul Delegatiei Permanente a PNL prin faptul ca a fost in mod constant adversar al tuturor partidelor care isi au originile in PCR.

"Sunt liberal, membru al PNL si al miscarii liberale de 20 de ani. Adversarii politici ai PNL au fost toate formatiunile desprinse din Partidul Comunist, indiferent de cum s-au numit - FSN, PSDR, PSD, PD. Am crezut in destinul PNL si in capacitatea PNL de a castiga singur alegerile si de a conduce Romania avand pozitie de premier si presedinte", a declarat Orban, citat de Newsin.

Acesta a aratat ca USL va crea o confuzie in cadrul electoratului privind orientarea idologica a partidelor semnatare, confuzie din care ar putea avea de castigat principalul partid de guvernamant, PD-L.

"Eu cred ca oamenii au nevoie de certitudine, de forte care atunci cand ajung la putere actioneaza intr-un program guvernamental care provine dintr-o filosofie. Amestecarea stangii cu dreapta nu este sanatoasa pentru democratia din Romania. Nu mi-as dori ca aceasta alianta sa fie de fapt un front de salvare a lui Traian Basescu si a PD. Cred ca fiecare dintre cele doua partide, PSD pe stanga si PNL pe dreapta ar fi obtinut mult mai mult decat ar putea obtine prin aceasta alianta", a apreciat liberalul.

Orban a sustinut ca demersul PNL ar putea determina electoratul de dreapta sa-si orienteze optiunile catre PD-L, din cauza aversiunii fata de stanga politica. De asemenea, el s-a declarat rezervat in privinta functionarii USL pana in 2020, cum isi propun initiatorii aliantei.

"Sincer, nu cred ca aceasta alianta va avea o viata foarte lunga, cel mult intre 2012-2014. Mi-am pastrat punctul de vedere pe care l-am avut de-a lungul anilor. Eu voi sprijini si de acum incolo liberalismul si PNL. Voi face tot ce depinde de mine pentru a aduce PSD spre centru-dreapta si a nu aluneca spre centru-stanga PNL-ul", a mai spus Ludovic Orban.

Acesta a sustinut in sedinta DP, conform Pro Tv, si ca alianta il va sprijini pe Sorin Oprescu in 2012 la alegerile pentru Primaria Generala a Capitalei, pentru ca mai apoi acesta sa fie candidatul pentru prezidentialele din 2014. Crin Antonescu nu i-a dat nicio replica lui Orban.

De mentionat ca, in protocolul USL, PSD urmeaza sa desemneze premierul in 2012, cel mai probabil Victor Ponta, urmand ca liderul liberal Crin Antonescu sa fie cel care ar trebui sa candideze la presedintie din partea aliantei, in 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Orban Uniunea Social Liberala, #Orban Oprescu candidat Cotroceni , #PNL
Comentarii
Poza amadeo
amadeo
rank 4
Orbane, ai dreptate. Aflam ca multi liberali, cu orientare de dreapta, dezamagiti, afirma ca nu vor mai vota cu PNL si coalitii lui Antonescu.