Orban: PNL e un partid de cadre, nu de mase

Marti, 12 August 2008, ora 20:30
1718 citiri
Orban: PNL e un partid de cadre, nu de mase

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat marti seara, la lucrarile taberei de vara a liberalilor, organizata in Budeasa, Arges, ca formatiunea sa este "un partid de cadre, nu unul de mase" si ca, din acest motiv, si activismul de partid este redus.

"PNL este un partid de cadre, nu un partid de mase.(...) Candidatii trebuie cunoscuti in teritoriu, trebuie sa aiba calitati de lider, sa stie sa colaboreze cu organizatiile din zona si sa aiba aptitudini de comunicare", a spus Orban, care a mai precizat ca activismul de partid este redus si ca nu stie ca vreo organizatie locala sa aiba mai mult de 1.000 de membri, relateaza NewsIn.

Orban le-a explicat apoi studentilor liberali cum functioneaza votul uninominal, cum se va aplica si cum trebuie sa decurga campania liberala.

"Este un sistem care nu ne avantajeaza, deoarece un candidat trebuie sa obtina 50% plus 1 din voturi pentru a fi sigur de castig. PNL poate sa castige alegerile, daca se va adapta rapid la noul sistem de vot", a precizat Orban.

Vicepresedintele liberal a mai aratat si care vor fi efectele pe care le va avea votul uninominal. Potrivit acestuia, in primul rand va fi afectata structura organizatorica a partidelor din cauza decuparii colegiilor si a reorganizarii, iar liderii importanti risca sa nu mai fie validati ca parlamentari.

In schimb, a aratat Orban, parlamentarii alesi uninominal pot sa sustina mai mult interesele zonei pe care o reprezinta decit legile si proiectele promovate de Guvern.

Studenti din 22 de judete s-au strans in Arges, in localitatea Budeasa, de langa Pitesti, la scoala de vara "I.C. Bratianu" organizata de liberali. La cursuri sunt invitati reprezentanti din functiile de conducere ale partidului, printre acestia fiind asteptat si presedintele formatiunii, Calin Popescu Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Ludovic Orban, #PNL, #alegeri, #cadre, #mase, #uninominal , #PNL