Orban: PNL va discuta cu PD-L doar cand acesta renunta la populism si clientelism

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 16:49
1594 citiri
Orban: PNL va discuta cu PD-L doar cand acesta renunta la populism si clientelism
Foto: Arhiva

Ludovic Orban a declarat ca PNL nu trebuie sa excluda ocazia de a participa la guvernare, chiar si pana in 2012, dar a afirmat totodata ca liberalii vor putea discuta cu PD-L doar atunci cand acest partid va renunta la demagogie, populism si clientelism politic.

"PNL nu trebuie sa excluda o ocazie de a participa la guvernare chiar si pana in anul de gratie 2012. La cum se guverneaza astazi Romania de catre Guvernul Boc, haosul administrativ, lipsa de solutii, bulversarea din institutiile publice, punerea la indoiala a unor drepturi si nerespectarea unor drepturi fundamentale ale cetatenilor Romaniei pot genera oricand o miscare sociala care sa trimita la plimbare acest Guvern de nepriceputi si demagogi.

Oricand se poate naste o ocazie ca PNL sa participe la guvernare, dar pentru participa la guvernare trebuie indeplinite cateva conditii: prima este programul de guvernare", a declarat Ludovic Orban intr-o conferinta de presa dedicata programului sau de candidat la sefia PNL.

Orban a subliniat ca niciun partid nu poate sa participe la guvernare daca nu poate impune in programul de guvernare principalele masuri pe care le sustine.

Mai mult, o alta conditie impusa de liberal pentru participarea la guvernare este o reprezentare guvernamentala consistenta pe domeniile pe care PNL are cei mai buni specialisti, dar si o garantie, introdusa prin mecanismele de functionare ale guvernului si ale unei coalitii guvernamentale, ca programul de guvernare se va pune in practica.

Pe de alta parte, intrebat daca PNL ar putea intra la guvernare cu PD-L, Orban a precizat ca liberalii pot discuta cu partidul aflat acum la putere doar cad aceasta formatiune va renunta la "demagogie, populism, clientelism politic, recrutarea de majoritati prin intermediul tradarii".

"Atunci cand o sa se schimbe la fata si nu o sa mai fie ca astazi, un partid inchis, un partid nedemocratic, in care practic nu poti sa pui niciun fel de baza, poate atunci vom putea discuta cu PD-L. (...) Este posibila o guvernare cu parteneri politici care sa accepte programul de guvernare al PNL, sa realizeze un model liberal de dezvoltare economica a societatii romanesti", a subliniat candidatul la sefia PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Orban PNL PDL, #Orban PNL guvernare, #Orban Congres presedinte PNL , #PNL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
"Este posibila o guvernare cu parteneri politici care sa accepte programul de guvernare al PNL"
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
model liberal de guvernare = 5% deficit bugetar intr-un an cind economia crescuse cu 8%