Liberalii au votat modificarea statutului PNL. Florin Alexe a cerut renumararea voturilor

Luni, 30 Iulie 2018, ora 20:35
3977 citiri
Liberalii au votat modificarea statutului PNL. Florin Alexe a cerut renumararea voturilor
Foto: Facebook/ Partidul National Liberal

Liberalii au adoptat propunerea presedintelui PNL, Ludovic Orban pentru modificarea statutului partidului. Fostul lider PNL Sector 3, Florin Alexe, a cerut renumararea voturilor, dar membrii BPN nu au reluat votul. Orban a argumentat ca modificarea va creste performanta electorala a formatiunii.

"Inca nu s-a modificat statutul, a fost votata o propunere in BPN, este o propunere care urmareste o mai buna capacitate pentru Biroul Executiv de a putea imbunatati performanta electorala a partidului, mai ales in acele filiale care, in mod evident nu se respecta deciziile partidului, campaniile nationale ale partidului sau nu isi ating obiectivele electorale. Este dreptul oricui sa faca orice fel de contestatie.

Eu va spun ca s-a numarat cu mare meticulozitate, de trei ori, scorul a fost acelasi oricat de mult ar fi incercat sa schimbe rezultatul votului", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Politic National al PNL.

Liberalii au votat luni, in BPN, modificarea statutului PNL, cu 32 de voturi "pentru", 17 voturi "impotriva" si 6 abtineri. Potrivit unor surse politice, presedintele filialei PNL din sectorul 3, Florin Alexe, a cerut de mai multe ori renumararea voturilor, insa numarul a iesit mereu acelasi.

Tot luni, PNL a votat, in sedinta Biroului Executiv propunerea facuta de presedintele liberal Ludovic Orban de modificare a statutului astfel incat liderii filialelor sa fie demisi prin votul a jumatate plus unu dintre membri si nu a doua treimi, cum este in prezent.

"Atributiile Biroului Politic National sunt: r). analizeaza, coordoneaza, sprijina si evalueaza activitatea filialelor teritoriale si dispune masurile ce se impun pentru indeplinirea obiectivelor ce decurg din strategia si programele politice ale PNL, poate hotara demiterea presedintilor BPJ si/sau dizolvarea BPJ in cazul incalcarii grave a hotararilor sau deciziilor partidului, cu votul a 2/3 din membrii BPN", prevede articolul 86 din actualul statut al PNL.

Propunerea liderului PNL, Ludovic Orban, adusa la articolul 86, este ca votul pentru demiterea unei presedinte al organizatiei liberale sa nu mai fie a doua treimi din membrii PNL cum este acum, ci a jumatate plus unu din membrii PNL, astfel incat sefii de filiale vor putea fi demisi mai usor.

Surse politice au spus ca liberalii au votat in BEx modificarea statutului PNL, cu 26 de voturi "pentru", cinci voturi "impotriva", si trei abtineri. Printre cei care au votat impotriva sunt liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu (si prim-vicepresedinte PNL - n.r.), liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi si deputatii Gigel Stirbu si Cristian Buican. De cealalta parte, vot de sustinere au dat prim-vicepresedintii PNL, Ilie Bolojan Bolojan si Raluca Turcan, cat si liberalul Dan Motreanu, potrivit surselor politice.

Modificarea statutului PNL adoptata in sedinta de luni a Biroului Politic National urmeaza sa fie validata in Consiliul National al liberalilor din data de 4 august.

Sursele politice au adaugat ca aceasta modificare a statutului face parte din strategia liderul PNL, Ludovic Orban, care vrea, din toamna, sa-i demita pe unii lideri ai organizatiilor liberale, dupa Consiliul National.

Printre cei vizati sunt liderii filialelor PNL Bucuresti - Cristian Busoi, liderii organizatiilor de sector, PNL Ilfov - Marian Petrache si PNL Prahova - Iulian Dumitrescu, care au in plan si convocarea unui Congres extraordinar pentru inlaturarea lui Orban de la sefia partidului, potrivit surselor citate.

Citeste si Orban a facut criteriile de selectie pentru candidatii PNL la urmatoarele alegeri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#modificare statut PNL, #demitere lideri filiale PNL , #PNL