PNL si-a stabilit obiectivele pentru 2018: Ofensiva in mediul online, liberalii vor fi evaluati dupa numarul de interactiuni cu cetatenii

Duminica, 11 Martie 2018, ora 14:10
2787 citiri
PNL si-a stabilit obiectivele pentru 2018: Ofensiva in mediul online, liberalii vor fi evaluati dupa numarul de interactiuni cu cetatenii

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca Biroul Biroul Politic National a hotarat obiectivele partidului pentru anul 2018 si a stabilit criteriile de evaluare a filialelor teritoriale, interactiunea cu cetatenii fiind unul dintre acestea.

"Am hotarat obiectivele partidului pentru anul 2018. Practic, am validat decizia Biroului Executiv care a fost adoptata in urma cu doua saptamani. Am decis propunerea de hotarare catre Consiliul National privitoare la modul evaluare a filialelor judetene prin intermediul planurilor de actiune trimestriale si a unor criterii obiective de evaluare a progreselor facute de fiecare filiala. A fost prezentata propunerea de hotarare a Consiliului National Liberal privind Programul de transparenta si deschidere catre societate intitulat 'PNL zi de zi alaturi de oameni'.

Exista 20 de criterii care vizeaza aspecte organizatorice, aspecte de comunicare media, de comunicare on-line, aspecte de evaluare a activitatii parlamentarilor, reprezentantilor in administratia locala. De asemenea, aspecte ale relatiei pe care le are partidul cu societatea civila, cu patronate, cu organizatii profesionale, cu sindicate, cu ONG-uri", a afirmat Orban duminica, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL.

El a precizat ca fiecare filiala trebuie sa aiba pagina de Facebook si site.

"Am introdus si criterii de transparenta in site in care fiecare membru din conducerea judeteana a partidului, fiecare parlamentar, primar, presedinte de organizatie locala sa-si faca publice datele importante cum sunt CV-ul, telefoanele de contact, adresa de mail, programul de audiente la sediu, programul de intalniri publice, practic, un registru al transparentei la nivelul tuturor filialelor", a spus liderul PNL.

Orban a explicat ca va conta calitatea proiectelor - de investitii, de dezvoltare si care au impact favorabil asupra cetatenilor.

"Sa informeze cetatenii privitor la deciziile partidului, la proiectele de legi, proiectele de hotarare ale partidului. Am solicitat fiecarui consilier judetean si local sa-si faca public modul in care voteaza in consiliile judetene, pentru ca acolo unde nu exista transparenta, sa se introduca un sistem prin care orice cetatean sa stie cum voteaza fiecare. (...) Sunt lucruri normale si firesti. Sa interactioneze cu cetatenii, sa fie accesibili, sa raspunda la intrebari. (...) Eu am inceput si liderii nationali vor participa la sesiuni de intrebari si raspunsuri, astfel incat orice cetatean sa poata sa adreseze intrebari. La fel, trebuie generat si la nivel judetean acest mod de comunicare, care trebuie sa fie nu numai o comunicare unilaterala, ci un dialog", a subliniat Orban.

El a precizat ca un criteriu de evaluare va fi numarul de interactiuni.

"Am introdus numarul de interactiuni - impact, numar de interactiuni... Sunt anumiti parametri care sunt usor accesati. (...) Trebuie sa inteleaga, iar marea majoritate au inteles, ca la noi aproape doua treimi folosesc acest mod de comunicare. Exista 67% din populatie care comunica pe online. Asta inseamna ca oamenii s-au obisnuit sa obtina informatii din mediul online si nu se poate ca un partid sa nu se adapteze la acest mod de comunicare, sa furnizeze toate informatiile despre activitatea sa si prin intermediul comunicarii online", a adaugat Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#obiective PNL 2018, #congres PNL , #PNL