Ponta, acuzat ca a taiat bugetul pentru lucrari impotriva inundatiilor

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 08:07
2412 citiri
Ponta, acuzat ca a taiat bugetul pentru lucrari impotriva inundatiilor
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban, a afirmat marti ca bugetul prevazut anul acesta de Guvernul Ponta pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor este de 40 de milioane de lei, in conditiile in care in 2013 a fost alocata suma de 88,5 milioane de lei.

"In 2010, 2011 si 2012, bugetul de investitii pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor, de consolidare a malurilor, de refacere a digurilor a fost de aproape zece ori mai mare decat suma de 40 de milioane de lei", a afirmat vicepresedintele liberal la o conferinta de presa.

Ponta, despre inundatii: Sa oprim panicarea, nu a patit nimeni nimic. Sunt evacuari preventive

El a adaugat ca bugetul de anul acesta pentru investitii in lucrari de aparare impotriva inundatiilor contrasteaza cu cel alocat pentru cheltuieli materiale si servicii.

"S-au alocat 40 de milioane de lei pentru investitii in lucrari de aparare impotriva inundatiilor, in schimb s-au alocat 376 de milioane de lei pentru cheltuieli materiale - servicii, adica pentru pixuri, hartie, agrafe s.a.m.d. Asta este grija Guvernului Ponta", a mai afirmat Orban.

Ponta anunta rectificarea bugetara pozitiva - Ce ministere primesc bani in plus

Cat priveste rectificarea bugetara, el a sustinut ca nu poate fi vorba de o rectificare pozitiva, atat timp cat colectarea la bugetul de stat a veniturilor fata de nivelul programat este cu aproape cinci miliarde de lei mai scazuta.

"Singurul temei pentru o rectificare bugetara, care poate fi legitim si valid, este reducerea contributiei de asigurari sociale si, practic, adaptarea bugetului tinand cont de necesitatea maririi transferului de la bugetul de stat catre fondul de pensii a sumei de aproximativ cinci miliarde lei".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Orban buget inundatii, #Orban Ponta inundatii , #PNL