Programul PNL pentru europarlamentare: Veniturile romanilor sa ajunga la nivelul veniturilor cetatenilor din alte state membre UE

Luni, 13 Mai 2019, ora 20:26
4798 citiri
Programul PNL pentru europarlamentare: Veniturile romanilor sa ajunga la nivelul veniturilor cetatenilor din alte state membre UE

Ludovic Orban a declarat ca printre obiectivele PNL se numara ridicarea MCV, prin aplicarea recomandarilor din cadrul Mecanismului de Verificare si Cooperare, ale Comisiei de la Venetia in legislatia interna, precum si intrarea Romaniei in Schengen si aderarea la zona euro.

"In materie de politica externa PNL este sustinator al parteneriatului estic si sustine integrarea Republicii Moldova in UE. De asemenea, sustine parteneriatul strategic. Nu in ultimul rand, ne angajam sa atingem cateva obiective. Primul este incetarea MCV. Sigur ca nu asa cum isi imagineaza altii. Aceasta incetare nu se poate face decat transpunand recomandarile din MCV, ale Comisiei de la Venetia si transpunerea articolului 2 privind statul de drept din Tratatul UE.

Ne angajam ca in maxim 2 ani Romania sa devina stat membru Schengen. Ne angajam ca obiectiv fundamental aderarea Romaniei la zona euro pentru ca asta confera garantie ca va face parte din grupul statelor care constituie un nucleu puternic si va duce la tot felul de avantaje pe care Romania nu le are azi", a afirmat Ludovic Orban, luni, la evenimentul de lansare a programului PNL.

Liderul liberal a adaugat ca in viitorul exercitiu financiar multianual care va fi mai redus, in contextul Brexit, vor trebuie sa fie puse la dispozitie resurse financiare si pentru Romania egale cu cele ale altor state membre. Acesta a a vorbit despre fondurile pentru cercetare si inovare, in conditiile in care Romania se claseaza pe ultimul loc la nivelul UE, la accesarea acestor fonduri.

"Urmatorul exercitiu financiar multianual sa puna la dispozitia cetatenilor sai resurse financiare cel putin egale cu cele ale altor state, pentru ca va exista o scadere abugetului UE in contextul Brexit. Mentinerea fondurilor de coeziune. Cred ca trebuie sa ne propunem ca PNL sa utililzam toate resursele care exista la dispozitia Romaniei pentru a sustine capitalul romanesc, pentru a ii creste competitivitatea, pentru a avea acces la fonduri de inovare care vin din acordul intre CE si Romania precum si accesul fondurilor de cercetare care sunt disponibile la Bruxelles. Romania azi e pe ultimul loc la accesarea fondurilor de cercetare si inovare. Pentru asta trebuie sa invatam cetatenii romani sa scrie proiecte", a completat Orban.

El a mai spus ca PNL isi propune sa incurajeze folosirea tuturor resurselor pe care ni le pune la dispozitie UE, precizand ca sunt miliarde de euro care nu intra in Romania din cauza "incompetentei unor guvernanti".

"Europa inseamna civilizatie, calitatea vietii. Ne propunem sa folosim toate resursele care ne sunt puse la dispozitie, nu cum se intampla azi cand miliarde de euro sunt tinute la granita din cauza incompetentei unor guvernanti. Infrastructura aferenta, privitoare la apa, la reteua de gaz, trebuie sa fie la dispozitia fiecarui roman. De asemenea, avem bani si trebuie sa ii folosim inteligent sa crestem calitatea serviciilor medicale, la standarde europene. De asemenea, cresterea calitatii educatiei", a explicat liderul PNL.

El a vorbit si despre sloganul de campanie al PNL "Romania in primul rand" care a fost criticat de unii pentru ca este un slogan nationalist.

"Din start vreau sa spun ca alegerile pentru PE sunt fundamentale pentru evolutia Romaniei. Odata ce Romania a luat decizia sa fie membru al UE, ne-am asumat un destin european, ne-am asumat sa respectam valorile, principiile, regulile care stau la baza UE. Avem sansa de a fructifica la maxim toate avantajele din statutul de membru pe care il are UE.

Sloganul nostru de campanie e Romania in primul rand. Sigur ca unii ai sarit pe noi si au spus ca reprezinta un slogan nationalist. Acest slogan reprezinta ca Romania sa fie membru al UE, sa fie partener egal la toate deciziile care se iau la nivelul UE, Romania sa fie un stat respectat, care poate influenta deciziile la nivel european. Misiunea principala a celor care ne reprezinta la nivelul institutiilor UE este sa aduca beneficii pentru Romania", a spus Ludovic Orban.

Orban a completat ca "Romania are o serie de oportunitati pe care trebuie sa stie sa le fructifice. Romania trebuie sa isi fixeze ca obiectiv principal dezvoltarea economica, bazata pe fundamente solide. O cresteren economica care sa se bazeze pe motoare de crestere solida, care sa fie una sustenabila pentru cetatenii sai. Pentru noi ca obiectiv este ca intr-un timp cat mai scurt veniturile romanilor sa ajunga la nivelul veniturilor cetatenilor din alte state membre UE. PNL e convins ca Romania poate fi puternica daca UE e puternica si unita. Romania trebuie sa militeze pentru o integrare cat mai profunda la nivel european. Trebuie sa militeze pentru o Europa unita".

Liberalii lanseaza, luni la un hotel din Capitala, programul PNL pentru alegerile europarlamentare. Programul vizeaza domenii precum agricultura, infrastructura, turismul, dar si mass-media.

Printre obiectivele PNL sunt eliminarea vizei turistice pentru romanii care vor sa calatoreasca in SUA sau reabilitarea termica a 500.000 de apartamente din Romania din bugetul UE 2021-2027.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#lansare PNL, #Orban presedinte PNL , #PNL