Iohannis spune ca noul guvern trebuie "instalat urgent", Orban anunta ca peste o saptamana termina negocierile

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 23:54
2979 citiri
Iohannis spune ca noul guvern trebuie "instalat urgent", Orban anunta ca peste o saptamana termina negocierile
Foto: Administratia Prezidentiala

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat ca numele persoanelor din echipa noului Guvern vor fi facute publice dupa finalizarea negocierilor politice, iar runda finala de negociere va fi probabil marti sau miercuri, "in care practic decidem cu fiecare formatiune politica". Seful PNL a dezvaluit aceste planuri la cateva ore dupa ce, in conferinta comuna sustinuta la Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis i-a spus ca noul guvern trebuie instalat urgent.

Intrebat daca are un calendar pentru cele 10 zile in care e obligat de Constitutie sa prezinte Guvernul in Parlament, Orban a raspuns afirmativ.

"Cu siguranta. Avem un calendar. Prima runda de negocieri politice. De asemenea, avem un calendar de consultare a societatii civile, privitor la prioritatile pe fiecare domeniu de activitate in care vom avea consultari cu patronate, cu asociatii profesionale, cu organizatii neprofesionale de profil, cu federatiile sindicale", a afirmat Ludovic Orban, marti seara la Digi 24.

Chestionat despre numele celor care vor forma echipa de guvernare, Ludovic Orban a raspuns: "Numele vor fi date dupa finalizarea negocierilor politice, in care vom stii, iar runda finala de negociere probabil va fi marti, miercuri, in care practic sa decidem cu fiecare formatiune politica".

Liderul PNL a adaugat ca liberalii vor fi foarte deschisi la aceste discutii, pentru ca vor sa aiba un parteneriat care sa stabilizeze situatia creata de PSD si sa repare stricaciunile facute de social-democrati.

"Pornim foarte deschisi si foarte onesti la aceste discutii. Chiar vrem sa facem un parteneriat care sa stabilizeze situatia, sa ne permita sa reparam toate stricaciunile, sa oprim toate scurgerile prin gaurile facute in barca de guvernarile PSD. Oricine ne sprijina in acest demers va avea de castigat, nu va avea de pierdut. Oricine se cramponeaza de mentinerea la putere a PSD-ului nelegitim, care a cazut pe motiune de cenzura, face un rau imens Romaniei, si va avea de pierdut, inclusiv pe plan electoral", a conchis Ludovic Orban.

Seful statului Klaus Iohannis a anuntat, intr-o declaratie sustinuta, marti, la Palatul Cotroceni, ca premierul desemnat este liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit articolului 103, alineatul 2, din Constitutie "candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului".

De asemenea, "programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor", potrivit Legii fundamentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Orban negocieri guvern PNL calendar urgent , #premier