Nelu Barbu acuza o comanda politica dupa ce Guvernul l-a lasat fara post

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 10:39
8078 citiri
Nelu Barbu acuza o comanda politica dupa ce Guvernul l-a lasat fara post
Foto: Arhiva Facebook/ Nelu Barbu

Nelu Barbu sustine ca decizia Guvernului Orban de a abroga hotararea de numire a sa in functia de consul la Shanghai nu are un fundament solid, fiind cel mai probabil o comanda politica. El crede ca se creeaza intentionat o confuzie intre numire si prezentare la post.

"Hotararea de guvern adoptata miercuri de Guvernul Orban nu are un fundament solid. Sa spui despre un act normativ publicat in Monitorul Oficial ca nu a produs efecte juridice arata fie necunoasterea legislatiei, fie o comanda politica.

Daca ar fi facut o minima verificare, domnul Orban ar fi aflat ca sunt destul de multe efecte ale hotararii de guvern pe care a abrogat-o astazi. In plus, se creeaza intentionat o confuzie inadmisibila juridic intre numire si prezentare la post", a declarat Nelu Barbu pentru Mediafax.

Fostul purtator de cuvant sustine ca Ionel Danca ar trebui sa demisioneze din functia de sef al Cancelariei premierului, dupa declaratiile facute "despre soarta purtatorilor de cuvant".

Nelu Barbu nu mai e, oficial, consul. Guvernul: "Asta e soarta purtatorilor de cuvant". Aceeasi situatie e si la Milano

"Mai mult, declaratia incalificabila a sefului Cancelariei prim ministrului Romaniei - asta e soarta purtatorilor de cuvant -, in incercarea de a justifica actul adoptat de Guvern, intareste ipoteza ca decizia nu are legatura cu profesionalismul sau cu experienta in diplomatie.

Pentru aceasta declaratie absolut infioratoare, domnul Danca ar trebui sa renunte urgent la functia de coordonator al activitatii de comunicare a Guvernului Romaniei", a subliniat Nelu Barbu.

Ionel Danca, seful Cancelariei premierului, a declarat, miercuri, referitor la abrogarea numirii lui Nelu Barbu in functia de consul la Shanghai, ca hotararea de guvern nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu fost inca preluata de acesta. "Asta este soarta purtatorilor de cuvant", a mai spus el.

"Hotararea de guvern respectiva nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu a fost preluata de persoana respectiva. Asta este soarta purtatorilor de cuvant", a precizat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, care are in coordonare si activitatea de comunicare a Executivului.

Guvernul a adoptat miercuri o hotarare pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu in functia de consul la Shanghai.

Pe 14 octombrie, fostul purtator de cuvant al Guvernului PSD Nelu Barbu fusese numit, printr-o decizie a Vioricai Dancila, in functia de consul la Shanghai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Nelu Barbu consul Shanghai , #premier