Orban acuza CEC Dolj ca a dat pensii la nivelul din august, ca sa para ca PNL le-a taiat

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 16:42
16902 citiri
Orban acuza CEC Dolj ca a dat pensii la nivelul din august, ca sa para ca PNL le-a taiat
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban sustine ca PSD a acordat pensii pe luna octombrie la nivelul celor din august, in judetul Dolj, ca strategie de campanie, pentru a da impresia ca liberalii taie din venituri. El a spus ca ministrul Finantelor va cere conducerii CEC destituirea directorului.

"Disperarea PSD ne arata foarte clar ca acest partid n-a invatat nimic din ultimii ani, ca si-a pierdut complet busola, ca minte cu nerusinare si continua sa foloseasca, pe unde mai poate, institutii publice.

Ati vazut cazul CEC de la Dolj, in care filiala Dolj a CEC-ului a dat pensii la nivelul din luna august, desi dasusera in octombrie pensiile la valoarea rezultata in urma cresterii punctului de pensie de la 1 septembrie.

Eu nu cred ca este un accident, pentru ca aceasta, sa-i spunem, greseala, a dus la o intreaga campanie in judet, privitoare la faptul ca PNL si Guvernul PNL taie pensiile. Am solicitat ministrului Finantelor sa ceara conducerii CEC destituirea acestui director, responsabil pentru o asemenea grava eroare", a declarat premierul Ludovic Orban, luni, in urma sedintei Biroului Executiv al PNL.

Totodata, Ludovic Orban a mai spus ca ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se va ocupa de situatia postasilor din judetul Vrancea, care au facut campanie pentru PSD, spunandu-le oamenilor ca liberalii ii vor lasa fara pensii.

"De asemenea, i-am cerut ministrului Transporturilor sa trimita Corpul de control pentru a elucida imprejurarile care au dus la campania dusa de postasii din judetul Vrancea si anume raspandirea de minciuni ale unor angajati ai Postei, in cazul in care presedintele Iohannis va castiga alegerile si vor fi taiate sau nu se vor mai da pensiile la nivelul actual", a motivat Orban.

Premierul a mai adaugat ca actiunile PSD de a crea pagini false liberalilor, prin care sa dezinformeze, vor fi "taxate".

"Evident ca acest comportament al PSD, care foloseste pagina oficiala, care lanseaza prin declaratii publice, asumate de catre liderii politici, il vom taxa si practicile de a face pagini false liderilor PNL, ministrilor PNL, si alte practici, vor fi sanctionate in conformitate cu legea", a completat presedintele PNL.

Partidul lui Ciolos o ameninta pe Dancila cu demersuri penale, dupa ce au aparut afise in culorile USR PLUS care promoveaza boicotarea votului

Mii de pensionari din Dolj au primit, luna aceasta, pensii mai mici si au depus reclamatii la Casa Judeteana de Pensii. Directorul institutiei a sustinut, vineri, in videoconferinta cu ministrul Muncii, ca problema a aparut din eroarea unui angajat al bancii si a fost remediata.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#pensii CEC Dolj taiate , #premier