Orban anunta ce ministere va desfiinta si spune ca DNA ar trebui sa investigheze Guvernul Dancila

Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 23:59
7903 citiri
Orban anunta ce ministere va desfiinta si spune ca DNA ar trebui sa investigheze Guvernul Dancila
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat, miercuri seara, cateva ministere care nu vor mai exista in noul Executiv, intre care se numara Ministerul Energiei si Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni.

"Si energia este economie si turismul este economie. Ape, paduri, mediu oarecum sunt un domeniu. La nivelul Consiliul UE exista formatiunea care este pe transporturi, infrastructura si comunicatii si noi unim infrastructura cu comunicatiile. Sunt lucruri normale. Nu avem patru ministere de Externe, avem un singur Minister de Externe, politica externa se face printr-un singur Minister de Externe.

Sunt lucruri de bun-simt. (...) Multe (n.r. ministere) s-au facut ca sa dea sinecuri. Mai avem o discutie legata de Ministerul Tineretului si Sportului. Suntem in an preolimpic, exista o sensibilitate in zona de sport si din cauza asta am acceptat o discutie pe care sa o am si cu COSR, si cu organizatiile de tineret si cu Consiliul national al tineretului", a declarat Orban la B1 TV.

El a acuzat faptul ca Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a fost o "agentie de voiaj si un mod de a aloca bani publici".

"De exemplu, in Republica Moldova, in Basarabia, au fost finantate televiziuni, site-uri de stiri care il preamareau pe dictatorul Plahotniuc si care atacau pe toti proeuropenii si proromanii formatiunilor democratice din banii dati de la bugetul de stat prin intermediul Romanilor de Pretutindeni", a spus Orban.

Potrivit acestuia, pentru investirea Guvernului exista peste 15 voturi suplimentare celor 238 de voturi de la motiunea de cenzura.

"Negocierile continua", a adaugat Orban.

Premierul desemnat conteaza pe sustinerea USR in Parlament.

"Sunt increzator ca vor contribui partenerii nostri din Opozitie la inlocuirea furibundului Guvern Dancila, care in fiecare zi comite fapte din ce in ce mai grave si care dupa parerea mea reclama atentia DNA. In ceea ce priveste pozitionarea lor, este o pozitie care probabil este dictata de niste argumente, de niste calcule politice, important este sa ne sprijine in efortul nostru de a aseza un Guvern competent, care sa rezolve marile probleme cu care se confrunta Romania", a afirmat Orban.

El a sustinut ca Guvernul Dancila organizeaza o serie de concursuri si face demiteri si, de asemenea, ca are loc o "sifonare" a banului public pentru a mitui primari.

Orban a indicat, printre altele, ca potrivit unor reprezentanti ai TAROM, directoarea companiei a fost demisa deoarece ar fi refuzat sa tina la sol aeronavele in ziua motiunii de cenzura, avand in vedere ca peste 20 de parlamentari urmau sa vina din tara la Bucuresti.

Presedintele PNL a spus ca si Pro Romania va sustine noul Executiv.

"O buna perioada de timp Pro Romania a amanat o decizie hotarata de a sustine motiunea de cenzura. Eu nu cred ca ei vor merge pe o varianta in care sa sustina Guvernul Dancila la butoane", a aratat Orban.

El a mai spus ca pana in prezent in discutiile avute nu i s-a solicitat nimic care sa fie contrar filosofiei, credintei si programului PNL.

"Nu putem renunta la pozitiile noastre in aproape toate domeniile. (...) Din punctul nostru de vedere, privind calculele, nu ar trebui sa ne straduim atat de mult in aceste negocieri. Problema pe care o avem este ca nu judecam situatia prin prisma interesului politic si electoral al PNL, problema este legata de faptul ca nu mai putem accepta perpetuarea actualei stari de fapt.

Este vital pentru Romania sa investim un Guvern legitim, care sa se apuce de treaba cat mai repede, altfel riscam sa se duca de rapa o multime de lucruri in Romania, riscam sa-i lasam pe astia sa angajeze cheltuieli pentru care nu exista bani in continuare, riscam sa faca toate porcariile din lume si riscam sa aruncam tara in nesiguranta si poate chiar in criza guvernamentala, de care nu are nevoie Romania astazi", a sustinut Orban.

Potrivit acestuia, ordonantele de urgenta vor fi adoptate de viitorul Guvern in urma dezbaterilor, iar in Parlament, proiectele legislative - dupa consultari.

Orban a mai afirmat ca pana pe 22 decembrie nu se pot organiza alegeri anticipate.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Orban renunta ministere, #Orban DNA ancheta Guvern Dancila , #premier