Orban continua negocierile cu societatea civila, inainte de a propune noul guvern

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 08:13
2644 citiri
Orban continua negocierile cu societatea civila, inainte de a propune noul guvern
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Premierul desemnat Ludovic Orban va avea, luni si marti, noi discutii cu societatea civila inainte de a propune noul guvern. Miercuri sunt programate din nou discutii cu partidele parlamentare, impreuna cu care doreste sa pregateasca strategia la votul de investitura.

"Luni si marti sunt consultarile cu societatea civila, de fapt, continua consultarile cu societatea civila si cu institutii importante in arhitectura statului roman, dupa care miercuri si, daca e necesar si joi, vom avea discutiile din runda a doua pentru a stabili clar planul de abordare a votului de investitura", a anuntat, sambata, Ludovic Orban.

Acesta a precizat ca se asteapta la un boicot din partea PSD.

"Ne asteptam la un boicot din partea PSD si vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot rusinos, penibil, pe care incearca sa-l faca PSD, pentru a mentine in mod nelegitim la putere ramasitele unui guvern esuat si care a fost demis prin motiune de cenzura", a adaugat Orban.

Premierul desemnat a precizat ca se asteapta ca Guvernul sa treaca de votul Parlamentului.

Duminica, Ludovic Orban s-a aratat din nou convins ca Guvernul va trece de votul Parlamentului, cu sprijinul partidelor care au sustinut motiunea de cenzura.

"In conditiile in care partenerii care au fost alaturi de noi la motiunea de cenzura vor merge pana la capat - nu se vor opri la jumatatea drumului, ca inca Dancila si resturile Guvernului sunt la butoane si fac prostii in fiecare zi - strategia va functiona, sunt increzator ca avem sanse foarte mari sa obtinem investitura din prima", a spus Orban.

Acesta a anuntat un calendar strans pentru investirea Guvernului.

"Depunerea joi sau vineri si, fie luni, fie marti audierea, iar daca se face audierea ministrilor in comisii luni, votul marti, daca se face marti, votul sa fie miercuri", a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a avut, saptamana trecuta, discutii cu partidele parlamenare, aratandu-si deschiderea la dialog, in vederea conturarii unei majoritati.

In 10 octombrie, motiunea de cenzura depusa de partidele din Opozitie a trecut, iar Guvernul Dancila a fost demis, fiind interimar.

Presedintele Klaus Iohannis a avut consultari cu partidele parlamentare si cu reprezentantii minoritatilor, iar in 15 octombrie a anuntat ca a decis sa-l desemneze pe Ludovic Orban pentru a forma Guvernul.

Noul Executiv va fi fie un guvern monocolor PNL, fie construit in jurul acestei formatuni, decizia finala nefiind inca anuntata.

Citeste si Bursa zvonurilor: Care sunt ministrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Cine si cand poarta negocierile

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Orban negociere societatea civila, #Orban negocieri nou guvern , #premier