Orban: Declar public ca vreau sa formez o majoritate parlamentara

Luni, 24 Februarie 2020, ora 17:49
4611 citiri
Orban: Declar public ca vreau sa formez o majoritate parlamentara
Foto: Arhiva Ziare.com

Ludovic Orban a declarat, luni, ca va incerca sa formeze o majoritate parlamentara. Premierul a precizat ca este convins ca presedintele Klaus Iohannis va lua cea mai buna decizie in legatura cu desemnarea noului prim-ministru.

"Decizia de desemnare e a presedintelui Romaniei. Ce inteleg din aceasta decizie a Curtii Constitutionale e ca presedintele trebuie sa desemneze un premier care sa faca majoritatea. Cine e desemnat premier trebuie sa mearga la detectorul de minciuni", a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Intrebat care va fi propunerea PNL pentru functia de premier, Ludovic Orban a raspuns: "Propunerea de premier a PNL e cunoscuta. Stiti decizia Consiliului National care a fost luata. Primul gand care imi trece este sa declar public ca vreau sa formez majoritate parlamentara si voi incerca sa formez majoritate parlamentara. Decizia de desemnare e la presedintele Romaniei. Sunt convins ca presedintele va lua cea mai buna decizie. Conducerea PNL e pregatita pentru orice situatie".

Chestionat mai departe daca va merge luni la Palatul Cotroceni ca sa discute cu Klaus Iohannis, liderul PNL a spus: "Cu siguranta comunic cu Presedintele Romaniei".

De asemenea, intrebat daca el considera ca ar trebui sa isi depuna mandatul in contextul deciziei CCR de admitere a conflictului Presedintie - Parlament, Ludovic Orban a replicat: "Cum sa depun? Atata timp cat presedintele m-a insarcinat sa formez guvernul, am format guvernul. Ne-am prezentat azi la votul de investire. Trebuie sa ma uit in motivarea CCR si sa spun ce voi face".

Curtea Constitutionala a stabilit, luni, cu majoritate de voturi, ca exista conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintie si Parlament din cauza desemnarii lui Ludovic Orban in functia de premier de catre seful statului Klaus Iohannis.

Presedintele Iohannis urmeaza sa sustina declaratii de presa, luni la Cotroceni, de la ora 18.00.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#premier Ludovic Orban, #Orban majoritate parlamentara , #premier