Ce crede Orban despre un parlamentar care ii numeste pe jurnalisti "nesimtiti": O data se poate

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 21:34
4211 citiri
Ce crede Orban despre un parlamentar care ii numeste pe jurnalisti "nesimtiti": O data se poate
Foto: captura video

Ludovic Orban a declarat, referitor la faptul ca deputatul PNL Ben Oni Ardelean i-a caracterizat pe jurnalisti ca fiind "nesimtiti", ca este un comportament atipic pentru partid si ca o data va accepta astfel iesiri, insa a doua oara le va sanctiona.

"Un comportament in totala contradictie cu atitudinea noastra generala fata de mass-media. PNL a respectat intotdeauna activitatea jurnalistilor, intotdeauna a luptat pentru tranparenta, intotdeauna noi am militat ca jurnalistii sa aiba acces la dezbaterile din comisii, chiar si atunci cand majoritatea PSD-ALDE a vrut sa secretizeze. Eu il consider un accident. Il cunosc bine pe Ben Oni Ardelean. El a avut intotdeauna o relatie buna cu presa. Cred ca era suparat din alte motive", a afirmat Ludovic Orban, miercuri seara, la Digi 24.

Presedintele PNL a adaugat ca l-a sunat imediat pe Ben Oni Ardelean si i-a solicitat sa isi ceara scuze jurnalistilor pe care i-a jigniit, iar acesta s-a executat.

"L-am sunat imediat si i-am cerut sa isi ceara scuze tuturor jurnalistilor fata de care a avut aceasta iesire. Si-a cerut scuze jurnalistilor. Asta stiu. Plus ca i-am atras atentia ca acesta este un comportament netipic pentru noi ca partid. Noi intotdeauna am avut respect pentru mass-media, intotdeauna am incercat sa sustinem mass-media in munca de informare pe care o face. E destul ca ii trateaza cu superioritate si aronganta altii. Eu nu ma astept din partea niciunui reprezentant al PNL sa aiba un asemenea comportament. O data accept asa ceva, a doua oara nu voi mai accepta asa ceva. O sa urmeze o sanctiune", a conchis Orban.

Sedinta Comisiilor reunite de Politica Externa ale Camerei Deputatilor si Senatului, pentru adoptarea unei declaratii ale Parlamentului fata de situatia din Republica Moldova, a fost amanata pentru luni, din lipsa de cvorum. Jurnalistii nu au avut acces si au fost caracterizati ca fiind "nesimtiti".

Vicepresedintele Comisiei de Politica Externa a Camerei Deputatilor Ben Oni Ardelean a catalogat, in contextul in care jurnalistii nu au primit accesul la sedinta Comisiei din lipsa votului pentru acest lucru, unii jurnalisti ca fiind "nesimtiti" si "cu tupeu".

"In momentul in care cu tupeu si nesimtire veniti si cereti sa dam un vot fara cvorum si cereti sa dam un vot in momentul in care eu, ca presedinte de sedinta, nu consimt ca trebuie sa incep sedinta, in momentul repectiv este tupeu si nesimtire", a declarat deputatul PNL.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Orban parlamentar PNL jurnalisti nesimtiti , #presedinte PNL