Ludovic Orban anunta cand va fi depusa motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila

Luni, 26 August 2019, ora 20:32
5890 citiri
Ludovic Orban anunta cand va fi depusa motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila
Foto: Facebook Ludovic Orban

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila va fi depusa cand se vor strange peste 233 de semnaturi, a anuntat, luni, liderul PNL, Ludovic Orban, care considera ca incepand de astazi, guvernul este unul minoritar, care nu mai are sprijin majoritar in parlament.

"Vom depune motiunea de cenzura cand vom avea peste 233 de semnaturi, ca o garantie a unei majoritati clare in sustinerea motiunii de cenzura. Este necesara aceasta masura de precautie, pentru ca opozitia are la dispozitia sa o singura motiune de cenzura pe sesiune parlamentara, un singur glont pe teava si trebuie ca aceasta unica motiune de cenzura pe sesiune parlamentara sa fie folosita atunci cand exista cea mai mare sansa pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata", a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament, citat de Mediafax.

Liderul liberalilor a adaugat ca de azi Guvernul Dancila este unul minoritar si nu se mai bucura de sprijin majoritar in Parlament.

"Incepand de astazi, Guvernul Dancila este un Guvern minoritar care nu mai are sprijin majoritar in Parlament. Evident ca alegerile pentru Parlamentul European au aratat clar ca acest Guvern nu mai are nicio legitimitate sa guverneze, pentru ca nu mai este sprijinit de cetateni. Iar astazi, si la nivelul Parlamentului, Guvernul Dancila nu mai beneficiaza de sprijinul unei majoritati parlamentare. Sigur ca, daca ar avea bun simt, decenta si respect fata de cetateanul roman si de vointa exprimata de cetateanul roman, premierul Dancila ar trebui sa-si depuna demisia, iar PSD sa plece de la guvernare", a completat Orban.

Reamintim ca luni a fost o si agitata pe scena politica, unde ALDE a decis sa rupa coalitia cu PSD, sa iasa de la guvernare si sa faca o alianta electorala cu ProRomania a lui Victor Ponta, pentru sustinerea la alegerile prezidentiale ale lui Mircea Diaconu.

In replica, Viorica Dancila a convocat o sedinta de urgenta a conducerii PSD si in urma discutiilor s-a stabilit ca PSD ramane la guvernare si va stabili pasii urmatori pentru a face fata unei posibile motiuni de cenzura de rasturnare a guvernului. PSD a mai stabilit si cine va lua locul ministrilor ALDE care vor parasi guvernul si a anuntat ca Ramona Manescu, ministrul de Externe din partea ALDE, va ramane in guvern, chiar daca va fi exclusa din ALDE pentru aceasta decizie.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu a mai anuntat ca se retrage din cursa pentru prezidentiale, ca isi va da demisia din functia de presedinte al Senatului, dar si ca, de pe bancile Opozitiei, va vota o eventuala motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila.

Pe fondul instabilitatii politice din zona Puterii, PLUS si USR au cerut demisia guvernului si organizarea de alegeri anticipate, iar liderul PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca va demara strangerea de semnaturi pentru a depune o motiune de cenzura impotriva guvernului Dancila.

Atat din ALDE, cat si din PSD, au existat contestatari ai deciziilor luate de cele doua partide, ceea ce face interesanta reconfigurarea scenei politice in perioada urmatoare.

Vezi filmul zilei de luni al scenei politice de la Bucuresti, o zi cu turbulente majore, care creioneaza in continuare o perioada marcata de criza politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Orban motiune cenzura Guvern Dancila , #presedinte PNL