Orban da vina pe UDMR pentru esecul motiunii: Probabil Dragnea le-a promis lucruri pe care eu nu le-as fi promis niciodata

Duminica, 01 Iulie 2018, ora 15:45
3023 citiri
Orban da vina pe UDMR pentru esecul motiunii: Probabil Dragnea le-a promis lucruri pe care eu nu le-as fi promis niciodata
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Galati, ca in mod categoric nu are nimic sa isi reproseze pentru faptul ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a cazut, sustinand ca factorul decisiv in esecul motiunii a fost UDMR.

Ludovic Orban a spus ca nu isi reproseaza esecul motiunii de cenzura si ca opozitia poate fi considerata responsabila doar daca nu depune o motiune.

"Categoric nu. Chiar ma amuza comentariile unora care totusi nu sunt cu PSD-ul si care au o anumita experienta politica. Cum sa consideri ca opozitia este responsabila pentru faptul ca nu a trecut motiunea de cenzura? Asta nu se intampla in nicio democratie din lumea asta. Opozitia poate fi considerata responsabila daca nu depune o motiunea de cenzura si daca nu apeleaza la aceasta parghie pe care o are la dispozitie conform Constitutiei si legii", a spus Orban, intrebat daca isi reproseaza ceva pentru esecul motiunii.

Liderul PNL a sustinut ca legitimitatea motiunii a fost recunoscuta de toata lumea, iar momentul depunerii acesteia a fost unul potrivit.

"Aici nu e vorba de castig sau de pierdere, legitimitatea acestei motiuni a fost recunoscuta de toata lumea, toata lumea percepe faptul ca regimul de putere Dragnea este un regim care face rau Romaniei, care creeaza prejudicii pe plan extern, care generaza grave disfunctionalitati in economia si in functionarea normala a institutiilor statutului. De asemenea, Dancila este pentru 85% din populatie o persoana total nepotrivita sa ocupe functia de premier. In aceste conditii, motiunea nu a trecut nu din cauza noastra. Am ales momentul foarte bine. Daca nici dupa condamndarea lui Dragnea, pe care nu am prevazut-o noi, ca nu avem capacitatea sa prevedem acest lucru, nu s-au ridicat din banci parlamentari ai puterii astfel incat sa voteze motiunea de cenzura inseamna ca sunt fie lasi, fie iresponsabili (...) E indamisibil, toti parlamenatrii PSD, ALDE, UDMR nici macar nu au votat. Mai mult, UDMR-ul, fiind absent, ca sa nu cumva sa existe parlamentari care fiind in sala sa se duca sa voteze motiunea de cenzura", a mai declarat Orban.

Liderul PNL a adaugat ca, in opinia sa, UDMR a fost factorul decisiv in esecul motiunii.

"UDMR in opinia mea a fost clar factorul decisiv in nereusita acestei motiuni, pentru ca daca UDMR miercuri dimineata, cand au spus ca iau decizia, ar fi anuntat ca voteaza motiunea de cenzura sau macar ca isi lasa parlamentarii sa voteze fiecare dupa mintea lui, votau cel putin 50-60 de parlamentari PSD motiunea", a mai spus Orban.

Liderul PNL a mai spus ca, probabil, Liviu Dragnea i-a promis lui Kelemen Hunor lucruri pe care el nu le-ar fi putut promite niciodata pentru ca sunt de negociat: "Dupa negocierile pe care le-am avut cu UDMR, probabil domnul Kelemen Hunor s-a dus la domnul Dragnea, asta stim ca s-a dus la discutii cu domnul Drganea, dar ce au discutat nu putem sti, dar probabil domnul Dragnea le-a promis lucruri pe care eu nu le-as fi promis niciodata pentru ca sunt lucruri care sunt de nenegociat".

Ludovic Orban s-a aflat duminica la Galati, unde a participat la sedinta Comitetului de Coordonare Judetean al PNL Galati.

Motiunea de cenzura initiata de PNL impotriva Cabinetului Dancila a fost respinsa miercuri de Parlament, astfel ca Guvernul Dancila a ramas in functie. Au fost 166 de voturi in favoarea motiunii si erau necesare cel putin 233 de voturi favorabile pentru ca motiunea sa treaca, iar Guvernul sa fie demis.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, ca este o "minciuna generala" faptul ca Uniunea ar tine in viata actualul guvern, deoarece coalitia are majoritate cu sau fara UDMR.

"Nu puteam vota motiunea de cenzura fiindca nimeni nu a venit cu niciun fel de propunere, nici macar nu stiam cine va fi candidatul la premier, nu stiam nici macar programul de guvernare, iar un politician responsabil nu poate vota motiunea de cenzura. Din acest motiv am ales asa, fiindca am vazut ca acesta este un razboi pentru putere, nu vorbeste despre lucrurile esentiale ale societatii, despre viitorul tarii si din acest motiv ramanem pe dinafara acestei politici, in afara acestui razboi", a spus Kelemen la tabara politica organizata de UDMR si Conferinta Tinerilor Maghiari din Romania la Zetea, in Harghita.

Cititi si: Cum s-a ajuns la prabusirea motiunii si care a fost greseala lui Iohannis

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Orban UDMR motiune, #Orban PSD Motiune, #Orban PSD Dragnea UDMR , #presedinte PNL