PNL anunta ca va cere Comisiei de la Venetia punct de vedere pe Legile Justitiei. Iordache: Pentru ce?

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 15:03
3612 citiri
PNL anunta ca va cere Comisiei de la Venetia punct de vedere pe Legile Justitiei. Iordache: Pentru ce?
Foto: Facebook / PNL

PNL, prin grupurile sale parlamentare, se va adresa Comisiei de la Venetia pentru a solicita un punct de vedere privind legile Justitiei si trimiterea, eventual, a unei misiuni in Romania, a precizat, miercuri, liderul PNL Ludovic Orban.

"Ne vom adresa, ca grupuri parlamentare, Comisiei de la Venetia pentru a solicita un punct de vedere si eventual pentru a se trimite o delegatie sau o misiune in Romania in masura in care este posibil", a spus Orban.

El a precizat ca demersul PNL are la baza faptul ca majoritatea PSD-ALDE din BPR a respins solicitarea PNL de a se amana dezbaterile si de a se solicita un punct de vedere pe legile justitiei din partea Comisiei de la Venetia, asa cum este inscris in MCV si cum au declarat si oficialii europeni.

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a precizat, miercuri, dupa sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere, ca PSD si ALDE, prin liderii lor, au refuzat nejustificat solicitarea PNL de a astepta avizul Comisiei de la Venetia pe legile justitiei.

"Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au refuzat, fara nicio justificare, solicitarea PNL de a astepta avizul Comisiei de la Venetia pe legile justitiei. Asa cum am avertizat de ieri (marti, n.red.), cand am depus aceasta solicitare la Birourile reunite, PSD prin liderul sau, si partenerul de alianta ALDE, prin Calin Popescu Tariceanu refuza cu obstinatie ca aceste legi atat de importante pe justitie sa fie dezbatute intr-un cadru amplu, sa fie realizat un studiu de impact al acestora asupra sistemului judiciar si, de asemenea, sa respecte Regulamentul comun al celor doua Camere privind comisiile in care trebuie sa se dezbata aceste proiecte", a spus Turcan.

Florin Iordache spune insa ca sesizarea PNL nu are niciun sens.

"Sesizeaza comisia de la Venetia pentru ce? Pentru ca noi deocamdata, vedeti, discutam pentru elaborarea unui raport. Putem solicita un punct de vedere al Comisiei de la Venetia intreband ce? Daca vor fi chestiuni pentru care este necesar un punct de vedere al Comisiei de la Venetia, atunci vom trimite, dar daca nu vor fi schimbari structurale in schimbarea numirii procurorilor, ca pana la urma asta este chestiunea, la numirea si la revocarea procurorilor ar trebui sesizata Comisia de la Venetia.

Atat timp cat noi nu am hotarat care este formula care va rezulta din comisie, adica va ramane in continuare presedintele cel care numeste si cel care revoca judecatorii si procurorii sau va fi CSM. Deocamdata, din punctul meu de vedere, pana nu avem un raport si nu avem un punct de vedere rezultat din aceasta comisie nu avem de ce solicita un punct de vedere de la comisia de la venetia", a declarat Florin Iordache.

Miercuri au inceput dezbaterile in comisia pentru Legile Justitiei: Iordache vrea sa se lucreze pana noaptea si se consulta cu Dragnea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#PNL sesizeaza Comisia Venetia , #presedinte PNL