Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Orban: Vom solicita respingerea Split TVA in Camera Deputatilor. Daca OUG nu e respinsa, produce efecte

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 15:50
2659 citiri
Orban: Vom solicita respingerea Split TVA in Camera Deputatilor. Daca OUG nu e respinsa, produce efecte
Foto: Facebook/PNL

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca liberalii vor solicita respingerea OUG privind Split TVA in Camera Deputatilor, care este forul decizional, el atragand atentia ca depunerea unui numar mare de amendamente pentru a prelungi dezbaterile nu este solutia, intrucat, daca OUG nu este respinsa, isi produce efectele de la 1 ianuarie.

"Cei care au depus foarte multe amendamente trebuie sa stie un lucru, ca este imperios necesar ca aceasta ordonanta sa fie respinsa, pentru ca, daca ea nu va fi respinsa de Camera Deputatilor, care este camera decizionala, ordonanta de urgenta ramane in vigoare. Or, ramanand in vigoare, ea va genera obligatii pentru toate companiile", a afirmat Ludovic Orban.

Pe de alta parte, el a mai spus ca PNL si-a constituit o echipa de lucru care sa pregateasca pozitia partidului fata de proiectul de lege al bugetului de stat pe anul 2018.

"Dupa informatiile noastre, PSD incearca sa introduca pe usa din dos proiectul de lege al bugetului de stat, fara dezbateri in cadrul societatii si sa-l treaca pe repede-nainte", a sustinut Orban.

USR a depus 5.000 de amendamente impotriva Split TVA, anuntand ca le va sustine pe toate in comisie si in plen, pentru ca, daca Opozitia nu poate opri masinaria de vot PSD-ALDE, poate macar sa le faca viata mai grea celor care se afla la putere.

Insa o ordonanta de urgenta intra in vigoare odata cu publicarea ei in Monitorul Oficial si isi inceteaza efectele doar daca legea de aprobare a actului normativ respectiv pica la vot in Parlament. Daca legea este votata de Parlament, OUG ramane in vigoare.

Presedintele Romaniei poate retrimite o lege pentru reexaminare la Parlament, dar o singura data, dupa care este obligat sa o promulge. De mai multe ori s-a intamplat ca Parlamentul sa ii remita presedintelui o lege trimisa la reexaminare in aceeasi forma in care a fost adoptata prima oara.

Ordonanta de urgenta prin care a fost introdusa masura Split TVA a intrat in vigoare la 1 octombrie si a trecut de Senat, unde a suferit modificari, ajungand la Camera Deputatilor, decizionala. Masura ar urma sa fie aplicata de la 1 ianuarie 2018.

Citeste mai multe despre:

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Orban lege ordonanta split TVA , #presedinte PNL