Orban vrea sa blocheze Legile Justitiei: Trebuie sa apelam inclusiv la atacuri la CCR. Statul paralel il creeaza ei

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 22:39
5917 citiri
Orban vrea sa blocheze Legile Justitiei: Trebuie sa apelam inclusiv la atacuri la CCR. Statul paralel il creeaza ei
Foto: Digi 24 TV

Ludovic Orban a anuntat, marti seara, ca PNL a depus la Biroul Permanent solicitarea de a fi amanata dezbaterea din comisia speciala pe Legile Justitiei, pana la avizul Comisiei de la Venetia.

"Trebuie sa apelam la toate formele (de blocare - n.red.), inclusiv atacuri la CCR. Exista articole care contravin Constitutiei", a declarat Ludovic Orban la Digi24.

"Azi am depus la Biroul Permanent solicitarea de a amana dezbaterea din comisia speciala pana la un aviz al Comisiei de la Venetia", a adaugat liderul PNL.

Amintim ca deputatul PSD Florin Iordache, presedintele comisiei speciale care a primit luni drepturi de a modifica orice la Legile Justitiei, a spus ca nimeni nu stie cand vor fi ele votate, dar nu va mai fi cerut avizul Comisiei de la Venetia. Asta, desi in ultimul raport MCV acest aviz reprezinta "un element important" pentru ridicarea monitorizarii.

Ludovic Orban, prezent marti la o dezbatere pe tema modificarii Legilor Justitiei si a Codului Penal in privinta infractiunii de abuz in serviciu, organizata de Grupul de Dialog Social (GDS), unde a fost prezenta si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus ca in acestea "sunt si lucruri bune, care au fost solicitate chiar de reprezentantii Justitiei, dar sunt nesemnificative".

Kovesi, despre abuzul in serviciu: O simpla decizie a CCR a scos din buzunarul cetatenilor romani 188 de milioane de euro

Legat de faptul ca a fost prezent la aceeasi dezbatere cu sefa DNA, fapt amplu dezbatut marti seara la Antena3, Orban a subliniat ca interpretarea este "malitioasa" si ca, in realitate, au fost prezenti si reprezentanti ai CSM, ai societatii civile, ai altor partide. "Au fost chemati si de la PSD si ALDE, dar nu au catadicsit sa vina", a afirmat Orban.

"Statul paralel il creeaza ei!"

Evident, Ludovic Orban s-a referit si la "statul paralel", afirmand ca Puterea "incearca sa impuna o poveste, o legenda, dar asta e doar in capul lor. Nu cred ca toti oamenii sunt manipulabili si pot sa inghita ceva gen picatura chinezeasca".

"Statul paralel il creeaza ei. Exista un plan sistematic de capturare a institutiilor statului. Ei fac statul paralel", a completat liderul PNL.

"La ora actuala mai sunt foarte putine institutii ale statului care nu sunt controlate de PSD: BNR, Consiliul Concurentei (deja exista o lege pentru modificarea modului de alegere a conducerii, pentru a o putea numi ei, prin majoritatea parlamentara pe care o detin) ", a mai spus Orban. "Statul paralel sunt ei, un pericol pentru democratie!", a mai afirmat presedintele PNL, adaugand: "Liderii PSD - ALDE, daca ar putea, maine ar demara procedura de demitere a presedintelui".

In ceea ce priveste motiunea de cenzura, Orban s-a aratat optimist: "Nu pot sa cred ca toti parlamentarii (PSD si ALDE - n.red.) pot sa urmeze nebunia lui Dragnea si Tariceanu, trebuie sa existe un pic de ratiune".

"Daca nu iese, lupta continua, nu ne culcam pe o ureche si mergem in sarbatorile de iarna", a concluzionat Orban.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Orban stat paralel, #Orban Kovesi Grup Dialog Social, #Orban CCR legi justitie, #Orban amane dezbatere legi Justitie , #presedinte PNL