PNL a decis sa sesizeze Avocatul Poporului cu privire la Fondul Suveran de Investitii

Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 22:45
2013 citiri
PNL a decis sa sesizeze Avocatul Poporului cu privire la Fondul Suveran de Investitii
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni seara ca liberalii vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la OUG referitoare la infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI).

"Sesizam Avocatul Poporului, dar va spun ca nu pot sa faca Fondul Suveran de Investitii numai in baza acestei ordonante, trebuie sa dea o hotarare de guvern. Noi sesizam la Ciorbea, Ciorbea bineinteles ca nu va da curs sesizarii noastre, asa cum nu a facut la nicio ordonanta de urgenta care exista riscul sa fie declarata neconstitutionala", a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

El a acuzat PSD ca a "bagat la sertar" proiectele de lege de aprobare a unor ordonante pentru ca diferitele acte normative sa nu fie sesizate la CCR si a dat drept exemple Ordonanta privind contractele part-time si Ordonanta referitoare la supraimpozitarea persoanelor cu dizabilitati.

Ludovic Orban a declarat vineri, la Arad, ca Ordonanta de Urgenta privind FSDI pregateste "cea mai mare escrocherie postrevolutionara" prin punerea sub control politic a tuturor companiilor de stat, el mentionand ca liberalii se opun acestui fond.

In acest context, liderul PNL a amintit faptul ca liberalii au atacat la Curtea Constitutionala Legea de infiintare a Fondului Suveran de Investitii si ca aceasta a fost declarata neconstitutionala, in integralitatea ei.

"Guvernul a adoptat ieri (joi, n.red.) o ordonanta de urgenta care pregateste cea mai mare escrocherie postrevolutionara, si anume, asa-zisul Fond Suveran de Dezvoltare si de Investitii. (...) Persista in acest demers ticalos de jefuire a celor mai importante si profitabile companii de stat in incercarea de a atinge cateva obiective. Ce inseamna acest Fond Suveran de Investitii?

Inseamna ca toate companiile de stat profitabile vor fi puse sub controlul politic al unui om numit de Dragnea, cel mai probabil ministrul Finantelor sau daca nu ministrul Finantelor, atunci apropiatul in ale infractiunilor domnului Dragnea, Darius Valcov, care este, dupa opinia mea, mintea diabolica din spatele acestui Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii", a afirmat Ludovic Orban.

Citeste mai multe despre:

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Orban Avocatul Poporului Fondul Suveran , #presedinte PNL