PNL amana evaluarile pentru candidaturile la PE

Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 16:58
1637 citiri
PNL amana evaluarile pentru candidaturile la PE
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Ludovic Orban a anuntat, luni, ca PNL a decis sa amane finalizarea procesului de evaluare pentru candidaturile la Parlamentul European, din mai 2019, cu cel putin doua saptamani. In prelabil termenul era fixat pentru jumatatea lunii noiembrie.

"Suntem in curs de a primi candidaturile depuse in celelalte municipii resedinta de judet. (...) Pana miercuri vom avea toate candidaturile depuse, si la primariile de sector, si la primariile municipii de judet. Am luat o decizie de a amana un pic procedura in doua municipii resedinta de judet unde avem niste situatii speciale. De asemenea, am amanat finalizarea procesului de evaluare pentru candidaturile la Parlamentului European cu cel putin doua saptamani prin decizie a Biroului Executiv. (...)

Procesul de evaluare este un proces care trebuie sa fie obiectiv, care sa tina cont de toate trasaturile, calitatile. De asemenea, avem si un sondaj in curs de derulare si vrem sa tinem cont de criterii si de increderea de care se bucura candidatii", a declarat Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv.

Liderul PNL a precizat ca singura restrangere pe care a fixat-o pentru candidatii inscrisi in cursa pentru PE este "sa nu-si atace colegii de partid".

"Noi avem o procedura. Fiecare candidat care se inscrie in cursa trebuie sa prezinte un program de guvernare locala si un plan de campanie. Pe parcursul campaniei fiecare candidat va prezenta ideile, solutiile atat in interiorul partidului, cat si in afara partidului.

Singura restrangere pe care a fixat-o pentru candidatii inscrisi in cursa este sa nu-si atace colegii de partid, acesta fiind un criteriu de eliminare din cursa. Daca un candidat isi ataca un coleg de partid practic iese din cursa pentru primarie, in rest exista o libertate deplina in ceea ce priveste promovarea ideilor, solutiilor pe care le are fiecare candidat", a punctat Orban.

Presedintele liberal a subliniat ca, dupa finalizarea campaniei in fiecare municipiu resedinta de judet si in fiecare sector, PNL va efectua sondaje de opinie pentru a avea o imagine clara asupra candidatilor care se bucura de incredere.

"Fiecare candidat in perioada de campanie are posibilitatea sa-si creasca notorietatea, gradul de incredere, sa se profileze conform asteptarilor cetatenilor din fiecare municipiu resedinta de judet urmand ca dupa finalizarea campaniei in fiecare municipiu resedinta de judet si in fiecare sector sa efectuam sondaje de opinie astfel incat la baza desemnarii candidatilor PNL la primariile din municipiile resedinta de judet sa avem clar o imagine de masura in care candidatii pe care ii avem se bucura de incredere, sunt apropiati de profilul cerut de alegatori, au solutii viabile, au potential de crestere si intentie de vot", a explicat Orban.

Intrebat de jurnalisti daca isi va depune candidatura pentru PE, Ludovic Orban a precizat: "Stiti ca nu mi-am depus candidatura. (...) Am aceasta posibilitate, sunt presedintele partidului. Obiectivul meu este sa conduc partidul spre victorie in alegeri. De asemenea, sunt candidat al partidului la functia de prim-ministru al Romaniei si in vederea atingerii acestui obiectiv as prefera sa-mi consum intreaga energie pentru atingerea acestui obiectiv".

Intrebat daca Vasile Blaga va avea competente in coordonarea campaniei pentru europarlamentare, liderul PNL a spus ca nu a fost luata inca o decizie.

"Inca nu am luat o decizie. Cu siguranta experienta pe care o are in derularea campaniilor face un candidat foarte bun pentru echipa de campanie", a conchis Orban.

Pe 2 octombrie, Ludovic Orban a anuntat ca 49 de liberali s-au inscris pe lista candidaturilor la alegerile europarlamentare, printre care Crin Antonescu, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Cristian Busoi, dar si primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

De asemenea, primarul orasului Arad, Gheorghe Falca, va candida la alegerile europarlamentare de anul viitor, anunta Ludovic Orban. Liderul liberal a spus ca Gheorghe Falca si Mircea Hava vor fi pe locuri eligibile pe lista partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Orban alegeri europarlamentare, #PNL candidaturi europarlamentare , #presedinte PNL