Orban spune ca PNL e pregatit sa lupte pentru independenta Justitiei. Ce asteapta, totusi?

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 17:27
2195 citiri
Orban spune ca PNL e pregatit sa lupte pentru independenta Justitiei. Ce asteapta, totusi?
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca liberalii sunt pregatiti in orice moment sa recurga la forme de protest pentru a impiedica adoptarea unor prevederi care sa afecteze independenta Justitiei si a cerut coalitiei sa nu sustina proiectul de modificare a Legilor Justitiei.

"PNL este solidar cu manifestatiile de strada ale societatii civile pentru independenta Justitiei, pentru continuarea luptei anticoruptie, pentru integritatea in functia publica. PNL se bate, la nivelul Parlamentului, pentru a impiedica adoptarea oricarei prevederi legale care sa afecteze independenta Justitiei, care sa puna stavila activitatii Justitiei in lupta anticoruptie si care sa afecteze drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor.

Precizez ca noi, ca partid, suntem pregatiti in orice moment sa recurgem si noi la forme de protest, care sa cuprinda manifestatii publice, marsuri, mitinguri sau alte tipuri de actiuni de strada", a afirmat Orban dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

El a precizat ca nu exista niciun fel de tentativa de a politiza miscarile din strada si a solicitat coalitiei sa nu sustina proiectul de modificare a Legilor Justitiei.

"Ati vazut foarte clar ca nu am avut niciun fel de tentativa de a politiza aceste miscari. Am indemnat simpatizantii partidului, membrii partidului sa sustina, sa participe la aceste forme de protest, fiindca pozitia PNL este similara cu pozitia exprimata de cetatenii romani care au participat la aceste forme de manifestatie.

De asemenea, consideram ca manifestatiile publice, marsurile, mitingurile, demonstratiile sunt necesare pentru ca numai la nivel parlamentar, tinand cont de aritmetica parlamentara, este foarte dificil sa putem impiedica adoptarea propunerilor nocive ale partidului de guvernamant nu numai in domeniul Justitiei, ci si in ceea ce priveste haosul economic care exista.

Cer partidului de guvernamant sa nu sustina proiectul de modificare a Legilor Justitiei, care este de fapt creatia tripletei toxice pentru Justitie - Iordache, Serban Nicolae, Nicolicea - care exprima un punct de vedere conservator, un punct de vedere care ne-ar intoarce 20 de ani in timp. Faptul ca noi vom organiza astfel de manifestatii nu afecteaza in niciun fel exprimarea publica a vointei oricarui cetatean roman", a mai afirmat Orban.

Liderul PNL a indicat ca liberalii vor solicita "cu siguranta" autorizatie pentru mitinguri.

Duminica seara, la protestele care au avut loc in toata tara, care au scos in strada 35.000 de oameni, s-au alaturat si membri PNL.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Ludovic Orban PNL legi justitie, #PNL legi justitie, #proteste PNL legi justitie , #presedinte PNL