Pilotii Lufthansa reiau azi greva, 1.700 de zboruri vor fi anulate

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 08:55
3624 citiri
Pilotii Lufthansa reiau azi greva, 1.700 de zboruri vor fi anulate
Foto: Facebook/Lufthansa

Pilotii Lufthansa vor organiza, marti si miercuri, noi greve, dupa ce discutiile cu conducerea referitoare la majorarea salariilor nu au dus la niciun rezultat la capatul a patru zile de proteste.

Astfel se anuleaza aproximativ 1.700 de zboruri care urmau sa aiba loc marti si miercuri.

"Din nefericire, discutiile la nivel inalt care au avut loc duminica nu au produs un rezultat", potrivit unui comunicat al sindicatului VC, citat de Reuters.

Protestul de marti va afecta cursele pe distante scurte, iar miercuri curse pe distante scurte si lungi, in afara Germaniei.

Lufthansa a precizat ca va opera marti 2.184 de curse dintr-un total planificat de 3.000, iar miercuri 2.110 din 3.000.

Compania a solicitat la un tribunal din Munchen un ordin temporar de blocare a protestelor. Un tribunal din Frankfurt a respins saptamana trecuta cererea operatorului aerian german de blocare a actiunii greviste a pilotilor.

Saptamana trecuta, Lufthansa a anulat aproape 2.800 de zboruri in timpul grevei care a avut loc de miercuri pana sambata inclusiv.

Circa 350.000 de pasageri au fost afectati de greva, care a fost al 14-lea protest de la inceputul anului 2014, conflictele de munca provocand companiei costuri de sute de milioane de euro.

Grevele pilotilor au costat Lufthansa 222 de milioane de euro in 2014, iar protestele din 2015 ale pilotilor si personalului navigant 231 de milioane de euro, potrivit Institutului IW pentru Cercetari Economice din Koln.

Potrivit Lufthansa, greva de saptamana trecuta a costat compania circa 10 milioane de euro pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Lufthansa greva curse anulate , #angajati