Pilotii de la Lufthansa ameninta cu noi greve

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 20:02
1609 citiri
Pilotii de la Lufthansa ameninta cu noi greve
Foto: Facebook/Lufthansa

Compania aeriana germana Lufthansa se confrunta cu riscul unei noi greve, in urma unui esec al negocierilor pe care le-a purtat cu pilotii cu privire la planuri de reducere a unor costuri.

Sindicatul pilotilor Vereinigung Cockpit (VC) a avertizat miercuri ca analizeaza noi actiuni, dupa ce a anuntat ca Lufthansa i-a respins oferta de crestere a varstei medii de pensionare si de scadere a cheltuielilor - pe care le-a prezentat pentru a pune capat unui conflict mai vechi, relateaza DPA in pagina electronica.

Vereinigung Cockpit, care reprezinta aproximativ 5.400 de piloti din cadrul Lufthansa, a subliniat ca grupul si-a inasprit pozitia in privinta externalizarii unor locuri de munca.

"Este evident ca managementul nu incearca sa ajunga la o solutie comuna", a declarat Markus Wahl, un purtator de cuvant al sindicatului.

Carsten Spohr, presedintele-director general al Lufthansa, a declarat ca el spera in continuare la evitarea unor noi greve ale pilotilor, adaugand ca firma se confrunta cu "cea mai dura actiune de protest din istoria sa".

"Orice greva in plus e prea mult", a declarat Spohr la Simpozionul Aviatiei, la Viena. Dar daca o greva va avea loc, acesta este pretul pe care "trebuie sa-l platim", a continuat el.

Compania aeriana Lufthansa, cu sediul la Koln, se confrunta cu o competitie dura atat din partea unor companii aeriene europene low-cost, cat si a unor companii din Orientul Mijlociu

Pilotii Lufthansa au facut greva in 12 randuri, din aprilie 2014 si pana in prezent, in semn de protest fata de masuri vizand scaderea costurilor. Aceste greve au provocat companiei germane pierderi estimate la peste 300 de milioane de euro.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#greva Lufthansa, #piloti Lufthansa greva , #greva