Rusia reactioneaza in scandalul perchezitiilor de la rafinaria Lukoil din Ploiesti

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 16:02
10223 citiri
Rusia reactioneaza in scandalul perchezitiilor de la rafinaria Lukoil din Ploiesti
Foto: stiri.tvr.ro

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti a anuntat, luni, ca se declara ingrijorat de situatia creata in jurul rafinariei Petrotel, parte a companiei rusesti Lukoil, si atrage atentia ca aceasta companiei este "un element important in relatiile ruso-romane".

"O preocupare aparte o provoaca faptul ca in cadrul masurilor de ancheta s-a dispus ca uzina sa opreasca productia ceea ce a pus in pericol functionarea intregului lant de productie al companiei Lukoil din Romania", atrage atentia ambasadorul Oleg Malginov, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Oficialul rus spune ca Lukoil a fost verificata de multe ori de catre organele corespunzatoare de control din Romania, ultima fiind finalizata anul trecut.

Perchezitii la rafinaria Lukoil din Ploiesti intr-un dosar de evaziune si spalare de bani (Video)

"Intreprinderile Lukoilului au indeplinit intotdeauna toate dispozitiile scrise in adresa lor. Impreuna cu aceasta vreau sa subliniez in mod special ca in cursul tuturor verificarilor intreprinderea nu s-a oprit niciodata si ciclul de productie nu s-a intrerupt niciodata", arata Oleg Malginov.

Ambasadorul Rusiei subliniaza, in context, ca "Lukoil activeaza pe piata romaneasca de mai mult de 15 ani" si ca "a devenit unul dintre elementele stabilite ale complexului romanesc energitic si de combustibili".

Oficialul rus aminteste si de faptul ca, in timpul activitatii in Romania, "Lukoil a creat mii de locuri de munca, a platit regular impozite in bugetul romanesc, a acordat sprijinul comunelor locale, a investit in sustinerea ecologiei, i-a ajutat pe copii invalizi si orfani etc".

"Intr-un cuvant, activitatea Lukoil a devenit un element important constructiv si in economia nationala, si in relatii ruso-romane", subliniaza ambasadorul Rusiei.

Lukoil opreste productia la rafinaria din Ploiesti - surse

"Sper ca ancheta se va face nepartinitor si obiectiv in cadrul legii si tinand cont in mod cuvenit de interesele atat ale mediului de afaceri, cat si ale muncitorilor, precum si de interesele relatiilor ruso-romane. (...) Vom urmari atent dezvoltarea situatiei in jurul rafinariei Petrotel-Lukoil", conchide ambasadorul Rusiei la Bucuresti.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti fac perchezitii, joi, la sediul rafinariei Lukoil din Ploiesti, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciu estimat de anchetatori se ridica la aproximativ 200 de milioane de euro, conform unor surse judiciare citate de Mediafax.

Vineri dupa-amiaza, Lukoil a inceput procedurile de oprire a productiei rafinariei Petrotel-Lukoil din Ploiesti. Angajatii companiei nu au fost anuntati in legatura cu motivele care stau la baza acestei decizii.

G.F.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ambasadorul RUsiei la Bucuresti, #Lukoil, #Rusia perchezitii rafinarie Romania , #Romania