Veste buna pentru rusi: Rafinaria Petrotel-Lukoil isi reia activitatea, sechestrul a fost ridicat

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 11:34
5760 citiri
Veste buna pentru rusi: Rafinaria Petrotel-Lukoil isi reia activitatea, sechestrul a fost ridicat

Rafinaria Petrotel-Lukoil a inceput, marti, procedurile de pregatire pentru repornirea instalatiilor, dupa ce procurorii au ridicat sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse, dispuse ca masuri asiguratorii zilele trecute.

"In urma audierilor avute in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel, Ploiesti, audieri desfasurate in ziua de 06.10.2014, masurile asiguratorii (sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse ale societatii) dispuse in data de 02-03.10.2014 au fost ridicate, prin urmare Rafinaria Petrotel-Lukoil incepe procedurile de pregatire pentru pornire normala a instalatiilor tehnologice", se arata intr-un comunicat al gigantului petrolier rus.

Decizia vine la scurt timp dupa ce sindicatul si directorul general ai Petrotel-Lukoil i-au solicitat premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activitatii si deblocarea conturilor companiei.

Angajatii Petrotel-Lukoil ii cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor

Ei sustin ca doar asa vor putea fi platite salariile celor 2.500 de angajati, pot fi achizitionate materiale si pot fi platiti furnizorii.

Rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat, luni, activitatea de productie si comerciala, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime si titei de catre organele de urmarire penala.

Lukoil ar putea ramane fara carburanti: Sechestru pe produsele rafinariei Petrotel

Saptamana trecuta, procurorii au facut perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

Ponta sustine ca nu e un dosar cu conotatie politica

Premierul Victor Ponta sustine ca dosarul Lukoil nu are nicio conotatie politica si ca procurorul este suveran in acest caz, precizand ca Guvernul isi doreste ca activitatea sa continue normal in cadrul companiei.

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

"Imi exprim speranta ca, fara a interfera in niciun fel in activitatea suverana si independenta a procurorului, sa avem grija ca e vorba de 3.500 oameni si de niste interese economice de functionare a altor companii extrem de importante si sper doar in intelepciunea si responsabilitatea celor care ancheteaza de a gasi solutia legala", a declarat Victor Ponta.

"Totusi, aici nu e vorba ca am prins pe cineva furand o masina si indisponibilizam masina, aici sa indisponibilizezi conducte...banuiesc ca cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele in Rusia sau nu stiu unde si nici rafinaria nu o mutau maine din Romania", a adaugat seful Guvernului.

El a mai spus ca spera sa se gaseasca solutia legala prin care sa fie sanctionati cei vinovati si sa se recupereze prejudiciul fara ca muncitorii sa fie afectati prea mult.

Ambasadorul Rusiei e ingrijorat de situatia de la rafinarie

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, a anuntat, luni, ca este ingrijorat de situatia creata in jurul rafinariei Petrotel, parte a companiei rusesti Lukoil, si atrage atentia ca aceasta companiei este "un element important in relatiile ruso-romane".

Rusia reactioneaza in scandalul perchezitiilor de la rafinaria Lukoil din Ploiesti

"Sper ca ancheta se va face nepartinitor si obiectiv in cadrul legii si tinand cont in mod cuvenit de interesele atat ale mediului de afaceri, cat si ale muncitorilor, precum si de interesele relatiilor ruso-romane. (...) Vom urmari atent dezvoltarea situatiei in jurul rafinariei Petrotel-Lukoil", a transmis ambasadorul Rusiei la Bucuresti.

C.P.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#rafinarie Lukoil reia activitate, #redeschidere rafinarie Lukoil, #rafinarie Lukoil , #Romania