Lukoil ameninta ca va inchide rafinaria din Romania - acuzatiile procurorilor, "total nefondate"

Marti, 14 Iulie 2015, ora 15:41
6197 citiri
Lukoil ameninta ca va inchide rafinaria din Romania - acuzatiile procurorilor, "total nefondate"
Foto: Ziare.com

Lukoil a anuntat ca nu intentioneaza sa-si inchida rafinaria din Romania, dar va trebui sa faca asta daca autoritatile locale impun sechestru asupra activelor si conturilor.

De asemenea, vicepresedintele companiei pe segmentul de rafinare a petrolului, Thomas Mueller, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca acuzatiile procurilor romani sunt "total nefondate" si ca afecteaza afacerile, scrie Reuters.

"Nu avem planuri de inchidere a rafinariei, dar, daca se va pune poprire, va trebui sa facem asta", a afirmat Mueller.

Acesta a mentionat ca Lukoil a contestat in justitie, marti, masurile asiguratorii dispuse de autoritatile romane.

Lukoil contesta sechestrul

Sechestru pe conturile Lukoil - prejudiciu de peste doua miliarde de euro

"Functionam astazi si speram ca vom continua", a declarat Mueller, intr-o conferinta de presa.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au anuntat miercuri ca au pus sechestru pe conturile companiei Lukoil pana la concurenta sumei de doua miliarde de euro.

Anchetatorii au anuntat ca in dosarul Lukoil sunt cercetate infractiuni de folosire cu rea credinta a creditului societatii si noi fapte de spalare de bani. Pana atunci, dosarul Lukoil privea infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

Nici vorba sa plece Lukoil din Romania: Foreaza puturi petroliere

Reprezentantii Lukoil au negat insa acuzatiile si au transmis, tot saptamana trecuta, ca vor contesta masura asiguratorie.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, procurorii au extins cercetarile fata de SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti si directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, si sub aspectul infractiunii de folosire cu rea credinta a creditului societatii si o noua fapta de spalare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societatii, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro si peste 1,5 miliarde dolari.

Lukoil nu e la primul sechestru

ANAF a ridicat sechestrul la Petrotel la 1 mai

La 1 mai, ANAF a decis sa ridice sechestrul impus rafinariei Petrotel din Ploiesti, rafinarie care apartine companiei Lukoil. Sechestrul a fost impus in contextul in care inspectorii ANAF au verificat actele companiei pentru a stabili modul in care au fost accizate produsele rafinate.

Si in octombrie anul trecut a fost pus sechestru pe rafinarie si stocurile detinute, dar de catre procurorii DNA, care suspectau o posibila evaziune fiscala si spalare de bani. Se vorbea despre un prejudiciu de 230 de milioane de euro.

Ponta: Declaratiile lui Basescu despre Lukoil, facute la tulburare, la nervi, in stare precara

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti a intervenit, declarand ca actiunea procurorilor este inacceptabila, din cauza ca pune in pericol locurile de munca.

Premierul Ponta a reactionat imediat, cerandu-le procurorilor sa gaseasca alte solutii si sa nu blocheze activitatea rafinariei.

Ambasada Rusiei, despre declaratiile pe tema Lukoil: Un limbaj departe de cel aсceptat

Lukoil este al treilea mare jucator pe piata carburantilor din Romania, avand peste 300 de benzinarii.

F.N.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#Lukoil contestatie sechestru, #Lukoil contestatie masuri asiguratorii, #sechestru bunuri Lukoil , #stiri Lukoil