Sotia deputatului Madalin Voicu, la DNA

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 16:28
3798 citiri
Sotia deputatului Madalin Voicu, la DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Carmen Olteanu, sotia deputatului PSD Madalin Voicu, s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citata de procurori.

Carmen Olteanu nu a dorit sa faca declaratii presei, nici la intrarea in sediul DNA, nici la iesire.

Potrivit unor surse judiciare, sotia deputatului PSD Madalin Voicu are calitatea de suspect.

DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de bani

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.

Madalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani, toate in forma continuata.

DNA arata ca, in perioada 2011-2015, Nicolae Paun a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate.

Madalin Voicu, audiat la DNA: Este acuzat de spalare de bani (Video)

"Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa.

In perioada octombrie - decembrie 2015, Paun, aflandu-se in posesia listelor cu martori citati de DNA, respectiv fiind incunostiintat despre aceste aspecte, a determinat mai multe persoane, prin corupere, in mod direct, sau prin intermediari sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in fata organelor de urmarire penala cu privire la activitatea derulata in cadrul asociatiei", mai spun anchetatorii.

Madalin Voicu si Nicolae Paun, la mana Parlamentului: PSD anunta cum va vota cererea de arestare

Madalin Voicu mai este acuzat ca, in perioada 2011-2015, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere fara a mentiona sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor "Pro Europa", totalizand peste 300.000 lei venit brut si peste 217.000 lei venit net.

"Banii respectivi fusesera primiti de la Paun, prin intermediul asociatiei, cu justificarea 'plati drepturi de autor' in perioada 2011-2015. Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati, avand in vedere ca o persoana din familia sa fusese angajata in cadrul proiectului 'Acces pe piata muncii - O sansa pentru tine' si remunerata cu suma totala de 194.241 lei", mai arata DNA.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sotie Madalin Voicu audiata DNA suspect , #DNA