Opinii: Madalina Manole si povara succesului

Joi, 15 Iulie 2010, ora 14:40
4079 citiri
Opinii: Madalina Manole si povara succesului

Pe drept cuvant, la disparitia unui artist, putini sunt cei care nu au nimic de spus. Disparitia prematura a Madalinei Manole a prilejuit, asa cum era si firesc, numeroase interventii scrise sau verbale din partea celor care au pretuit-o.

Chiar daca uneori cuvintele risca sa alunece in banalitate, este greu sa ramai fara reactie la tragedia care a facut ca la numai 43 de ani, o artista autentica sa ne paraseasca.

Din pacate, reactii imediate nu au numai cei care cu adevarat au suferit la aflarea tristei vesti. "Stiristi" cu figura profesional ingrijorata - egal daca vorbim de un taifun in Asia sau de un viol in judetul Vaslui - au inceput sa isi puna intrebari. Cu mult inainte ca organele indreptatite sa traga vreo concluzie, ei lanseaza supozitii si trimit, ca de obicei, opinia publica in directii fanteziste.

Dupa ce s-a subliniat ideea ca artista nu era la prima incercare de suicid, cateva momente mai tarziu aflam ca nici ipoteza unei crime nu iese din discutie. Nauciti, telespectatorii vor apela la telecomanda ca sa afle si alte variante.

Pe un alt post discutia avand aparent aceeasi tema, pleaca de la conditia precara a artistilor - nu era cazul Madalinei Manole - iar dupa un mic spagat logic, se ajunge la criza actualului guvern incapabil.

Deocamdata suntem insa in faza preliminara a acestei tragedii. Va urma inevitabil si momentul inmormantarii bietei Madalina. Atunci expertii in asemenea evenimente, vor fi ca de obicei pe faza. Operatori profesionisti vor insista pe figurile celor apropiati din familie. Comentatorilor avizati din studiou, nu le va scapa nici o grimasa ale apropiatilor celui disparut, ce ar putea fi interpretata intr-un fel sau altul. Ei au o lunga experienta in acest domeniu.

Desigur nu mai suntem chiar in anii 90 si ceva, cand o echipa - tot de profesionisti - a unei (...) televiziuni suna la usa unui apartament ca sa anunte familia sub lumina reflectoarelor ca a avut loc un accident aviatic in care... Acum se lucreaza mai soft. Pentru seriozitatea discutiilor este invitat in studioul unei televiziuni si un psiholog. O alta asazisa televiziune va merge desigur mai departe si va invita un clarvazator.

Dincolo de toate astea, insa, ramane tristetea probabil nimanui impartasita, din viata celei care a fost Madalina Manole. Numele ei se adauga unei lungi liste de artisti pentru care povara succesului a fost probabil mult prea mare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Madalina Manole murit, #Madalina Manole deces, #Madalina Manole sinucis , #murit