Cele mai vechi ramasite ale omului modern, descoperite in Israel

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 15:08
3700 citiri
Cele mai vechi ramasite ale omului modern, descoperite in Israel
Foto: Daily Mail

Oamenii de stiinta ar putea fi nevoiti sa rescrie istoria evolutiei omului modern, dupa ce au descoperit ramasite umane vechi de 400.000 de ani in Orientul Mijlociu.

Pana acum, cercetatorii credeau ca homo sapiens au evoluat in Africa, in urma cu aproximativ 200.000 de ani, si au migrat spre nord, prin Orientul Mijlociu, pana in Europa si Asia, relateaza Daily Mail.

Recent, descoperirea unor ramasite umane in China si Spania a pus la indoiala teoria africana.

Noua descoperire a unor ramasite umane preistorice de catre cercetatorii din Israel, intr-o pestera langa aeroportul Ben-Gurion, ar putea forta oamenii de stiinta sa schimbe total teoria evolutiei umane.

Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au gasit 8 dinti umani in pestera Qesem, langa Rosh Ha'Ayin, despre care spun ca sunt vechi de 400.000 de ani, adica cele mai vechi ramasite umane gasite vreodata.

Marimea si forma dintilor sunt similare cu cele ale oamenilor moderni.

Pana acum, cele mai vechi ramasite, de 200.000 de ani, au fost gasite doar in Africa, iar oamenii de stiinta sustineau ca oameni s-au dezvoltat in Africa, inainte de a se muta in alte regiuni in urma cu 150.000 - 200.000 de ani.

Ramasitele umane din Qesem s-au gasit in anul 2000 si au fost studiate intens de atunci. Pe langa dinti, partea din scheletul uman care rezista cel mai mult, cercetatorii au gasit si resturile unei societati umane sofisticate, care foloseau unelte ascutite din piata pentru a taia carne.

De asemenea, s-au gasit dovezi ca acesti oameni timpurii foloseau focul, vanau, taiau si imparteau carnea, dar si dovezi ale unei operatiuni miniere, pentru gasirea unor minerale rezistente ce erau folosite pentru unelte mai rezistente.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dinte homo sapiens, #evolutie om Orientul Mijlociu, #migratie Africa , #arheologie
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
erau rudele lui Bercoviciu sau ale lui Nati Meier? nu cumva erau strabunii lui Omar Haysam?
Poza Marion
Marion
rank 5
Toate descoperirile din ultimii ani dovedesc faptul ca istoria vietii pe pamant e diferita de felul cum o prezinta atat evolutionistii cat si creationistii.