Ziare.com

Dovezi ale Primului Templu al crestinatatii scoase la iveala, in Ierusalim

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 15:11

   

Dovezi ale Primului Templu al crestinatatii scoase la iveala, in Ierusalim
Arheologii au descoperit la Ierusalim noi dovezi ale existentei Primului Templu al crestinatatii, ridicat pe vremea regelui Solomon.

Sapaturile efectuate la Primul Templu al crestinatatii consolideaza statutul orasului Ierusalim, precum adevarata capitala a evreilor in istorie, informeaza Sott.

Arheologii israelieni aduc dovezi, care inlatura afirmatiile palestiniene, ce negau existenta Templului. Cercetatorii se pregatesc sa deschida pentru public, in premiera, cladiri care apartineau Primului Templu al crestinatatii.

In ultimii ani palestinienii, inclusiv lideri ai Autoritatii palestiniene, au sustinut ca nu a existat niciodata un templu evreiesc in Ierusalim. Noile descoperiri din Israel prezinta nu numai dovezi arheologice provenite de la cel de-al al doilea Templu, dar si importante sapaturi ale Primului Templu, construit cu cinci secole mai devreme.

Complexul arheologic, care se deschide publicului la sfarsitul acestei luni, ofera vizitatorilor sansa de a vedea si de a merge in interiorul unei constructii, care se crede ca a fost comandata de regele Solomon, ce a dispus inaltarea Primului Templu.

"Toate aceste descoperiri arheologice demonstreaza modul in care s-au petrecut evenimentele si descrierea biblica este prezentata foarte frumos in arheologie", a declarat Eilat Mazar, arheolog la Hebrew University si care a facut descoperirile de la Ierusalim.

Sapaturile efectuate la situl din zona Ophel, in apropierea orasului vechi, ar putea dezvalui o gradina secreta, la care au acces, in prezent, doar lucratorii.

Toata lumea stie ca regele Solomon a avut o contributie importanta pentru crestinism, el punand bazele dezvoltarii viitoare a orasului Ierusalim.

"A fost nevoie de 20 de ani de sapaturi arheologice, dar eu sunt fericita ca acest vis a devenit realitate, in cele din urma", a mai spus Eilat Mazar.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2512 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E grea cultura.

Mai puneti si voi mana pe o carte ,macar pe Biblie.
Templul lui Solomon e un templu iudaic.
Crestinii ,adepti ai lui Iisus Christos ,au aparut evident mult mai tarziu.In plus ,crestinii nu au temple ci biserici.

 

 

Evreii din vremea lui Solomon aveau doar proorocii despre Hristos

Daca ar citi evreii articolul asta ar trebui sa isi rescrie istoria si ar trebui sa treaca toti la crestinism.E cel mai interesant articol care l-am citit pana acum,este negata clar existenta evreilor de la Solomon incoace.Crestinismul a aparut de la Iisus Hristos.Iisus Hristos a trait cateva sute de ani mai tarziu.Primu templu crestin,construit oficial este construit la Roma,pe vremea imaparatului Constantin cel Mare.Evreii au avut templul lor l-a Ierusalim,acum e daramat,au ramas doar ruinele,romanii l-au daramat in anii 60 dupa Hristos.Evreii nu au recunoscut niciodata oficial crestinismul,ba din contra crestinii au fost alungati din templu evreilor.Dupa daramarea templului evreilor,crestinii au inceput sa construiasca temple (biserici),crestine.Evreii nu l-au recunoscut pe Iisus Hristos ca fiul al lui Dumnezeu si nici nu il recunosc ,ei si acum au religia de pe vremea lui Solomon care a trait cu cateva sute de ani inainte de Iisus Hristos.Daca sunt si crestini evrei atunci fiti siguri ca ai sunt separati de evrei,nu calca pe la sinagogile lor.Si nici nu are ce cauta un crestin la sinagogile evreiesti atata timp cat ei nu accepta crestinismul,ba din contra arunca cuvinte grele la adresa crestinilor.Crestinul il tolereaza pe evreu,dar rar ai sa vezi crestin tolerat de evreu,daca nu sunt interese financiare la mijloc.

 

 

Articolul dat ca sursa nu pomeneste de crestinism

Albulescule, articolul pe care l-ai citat era in engleza

 

 

?

Autorul articolului trebuie sa fi dormit zdravan cand a scris, pentru ca nu prea imi dau seama care e contributia lui Solomon la dezvoltarea crestinismului. A iudaismului, musiu, nu a crestinismului; mai mult decat atat, in articolul original nu exista nici o referire la crestinism. Deci, putintica atentie.

 

 

Daca nu pe Biblie,

sau vreo carte,macar niste almanahe!

 

 

.Evreii nu l-au recunoscut pe Iisus Hristos ca fiul al lui Dumnezeu

@inca-sunt-om...SUNA INTERESANT DAR CIUDAT deoarece acesti
crestini isus,maria,ioan botez,petru,pavel,etc sunt toti
EVREI.Deci evreii nu se recunosc intre EI din anumite
interese,invidie,etc.
Este o STRATEGIE de ademenire de adepti religiosi,naivi,
deoarece la baza crestinismului stau tot evreii,isus,
maria,etc CRESTINISMUL=PROSTERNARE LA EVREI oricum a-ti
da-o.
Referitor la situl arheologic,nu demult s-au descoperit
niste inscriptii cu,, Yahweh si Asherah a lui" Zeita alungată din Biblie,legătura lui Dumnezeu cu Asherah fost uitată de credinciosi, odată cu cresterea in amploare a monoteismului.

 

 

Asa cum Troia confirma existenta lui Zeus :)

Nimeni nu neaga existenta templelor, ci a divinitatilor pentru care s-au construit templele. Daca Pontius Pilat a fost guvernatorul Iudeei, nu inseamna ca Isus a existat si a facut miracole.

 

 

Ce trebuie retinut

Se dovedeste inca odata ca arheologia biblica confirma in totalitate BIBLIA.
Este o confirmare foarte importanta ca evreii au avut dreptate si nu sustinerile palestenienilor arabi,care vroiau sa justifice existenta unui stat palestinian si impartirea Ierusalimului.
Iata numai un singur citat din BIBLIE ce confirma sustinerile evreilor "A luat de acolo toate vistieriile CASEI DOMNULUI si vistieriile casei imparatului; si a sfaramat toate vasele de aur pe care le facuse SOLOMON, imparatul lui Israel, in TEMPLUL DOMNULUI, cum spusese DOMNUL. (2Reg.24:13)"

 

 

Solomon,templu si crestinismul

Stimate domn Albulescu, Templul Solomon a fost construit pentru natiunea lui Israel ca loc de inchinare a iudeilor si nicidecum a crestinilor, intr-adevar templul a fost un simbol pentru ceeace va fi mai tarziu BISERICA LUI CHISTOS fapt ce se intampla in Ziua de Cincizecime (Rusalii)dupa inaltarea la cer a lui Isus Chistos.
Acest Templu viu care este Biserica lui Isus este cel mai minunat templu incat va fi ridicat la cer la venirea lui Isus.

Isus vine incurand!

Aleluia!

 

 

@tr2006 Secta ciungul-ciunga doi lei punga

Toti sectantii i-heu au probleme nu numai la receptie dar si la emisie.
Cum poti sa crezi in altceva in afara de idolul tau,"zeul"tau ungurul/secuiul ateistul/satanist ATILA NYERGES,de la "slujba"caruia nu lipsesti niciodata.
Casa lui de "cultura'este templul tau.
La voi se confunda totul,anarhia din capetele voastre este permanenta,multi dintre voi sunt ignoranti ilustri,judecati lucrurile si realitatile,dupa conceptele voastre maladive,si nu ma mira sa confunzi, Troia cu troica,Pilat cu pilaf etc.

 

 

Saracul autor, e o combinatie nefericita

Atat inginer cat si papistas!

 

 

D-le Albulescu, locul I la incultura si neprofesionalism !!

De necrezut!
Se vede ca nici macar nu ai citit articolul original din Sott! Doar vreo 2 fraze pe care nu le-ai inteles.. ..

Unde se pomeneste in articol de crestinism? Stii cind a aparut? Stii cind s-a construit acest prim templu (evreiesc)?

Nu-mi vine sa cred ce aberatii am citit!

Cred ca ziare.com ar trebui sa publice o Erata cu scuze pentru dezinformare totala.

 

 

papistasii sint crestini ca tine

.

 

 

las-o balta cu comentariile despre crestini

habar n-ai ce e crestinismul si ne vorbesti despre Biblie?
ca un analfabet care explica teoriile lui Einstein...

 

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor