Comoara descoperita in mormantul unui razboinic, in Rusia

Joi, 21 Februarie 2013, ora 20:24
4256 citiri
Comoara descoperita in mormantul unui razboinic, in Rusia
Foto: Fox News

Undeva in muntii Caucaz din Rusia, specialistii au descoperit o comoara ascunsa in mormantul unui fost razboinic. Aceasta este doar unul dintre numeroasele tezaure gasite in zona respectiva.

In mormantul descoperit recent, se afla un razboinic, alaturi de care au fost asezate obiecte din aur si mai multe arme, scrie Fox News. In plus, intre picioarele acestui razboinic se afla si o sabie de aproximativ 91 cm.

Cercetatorii rusi au mai descoperit in zona si alte comori datand de acum aproximativ 2.000 de ani. Langa aceleasi ramasite umane au fost gasite, in morminte alaturate, oasele a trei cai, ale unei vaci si ale unui porc salbatic. Explicatia sta in faptul ca aceste animale erau foarte importante pentru barbarii din antichitate.

Inmormantarea unor animale in preajma celui decedat era un semn al aprecierii pe care tribul si rudele sale o aveau fata de el, spune Valentina Mordvintseva, membru al echipei care facut aceasta descoperire.

Nu se stie cine a fost razboinicul respectiv, insa era cu siguranta capetenia unui grup de oameni. Mormantul se afla in preajma orasului Mezmay.

Jefuitorii de astfel de vestigii au descoperit primii mormantul in anul 2004, iar autoritatile au inceput cercetarile abia in 2005. Razboinicul a fost inmormantat, potrivit specialistilor, acum 2.200 de ani, atunci cand civilizatia greaca era populara in vestul Asiei.

Un element unic: decoratii cu aur pe sabie

Nu se poate stabili o anumita cultura de care apartine descoperirea. Oamenii care au trait acolo au fost influentati de cultura elena, insa aveau un mod propriu de viata, pastrandu-si cultura timp de mai multe secole, a mai declarat Valentina Mordvintseva.

Ei aveau o mare apreciere pentru obiectele din aur. Expertii au gasit in acelasi mormant mai multe obiecte din aur, printre care si o brosa cu un cristal in mijloc. Cu adevarat unice sunt decoratiile din aur prezente pe sabia gasita in mormant.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#descoperire mormant Rusia Caucaz, #mormant razboinic Mezmay comoara , #arheologie