Lumi subterane uimitoare din adancul Pamantului (Galerie foto)

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 14:32
14340 citiri
Lumi subterane uimitoare din adancul Pamantului (Galerie foto)
Foto: Ancient Origins

Vechile civilizatii au construit de-a lungul vremii numeroase structuri misterioase si chiar orase subterane in adancurile Pamantului. Labirinturi, tuneluri, pesteri secrete sau temple sunt doar cateva dintre constructiile pe care arheologii le-au scos la iveala.

Dintre aceste structuri neobisnuite amintim bazilica bizantina Cistern din Istanbul sau orasele subterane de la Cappadocia din centrul Turciei, potrivit Ancient Origins.

Va prezentam unele dintre cele mai interesante structuri subterane ale vechilor civilizatii.

1. Bazilica Cistern, Turcia

Ascunse sub orasul Istanbul, sute de structuri subterane au stocat si furnizat apa locuitorilor sai in trecut. Cea mai mare dintre acestea este bazilica Cistern, atat de spectaculaosa incat se poate confunda cu usurinta cu un templu sacru subteran.

Ea are 138 de metri lungime si 64,6 metri latime, avand o suprafata de aproape 1.000 de metri patrati. Acest rezervor urias este capabil sa stocheze pana la 80.000 de metri cubi de apa.

2. Grota Margate, Anglia

Orasul Margate din Anglia are o grota misterioasa acoperita cu mai mult de 4,6 milioane de scoici, raspandite pe un mozaic de peste 600 de metri patrati. Grota a fost descoperita din intamplare in anul 1835 de catre directorul scolii locale, James Newlove.

3. Orasele subterane de la Cappadocia, Turcia

Regiunea Cappadocia din centrul Turciei este leaganul uneia dintre cele mai spectaculoase lumi subterane din lume. Case, capele, morminte, temple si chiar orase intregi subterane se gasesc sapate in formele naturale de relief.

Exista sute de kilometri de orase, tuneluri si camere secrete subterane. La Derinkuyu se afla o structura care cuprinde nu mai putin de 11 niveluri si 600 de intrari.

4. Hypogeum, Malta

Hypogeum de la Hal Saflieni din Malta face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO, fiind considerat cel mai vechi templu preistoric subteran din lume.

Structura subterana este invaluita in mister, de la descoperirea unor cranii alungite pana la povestile despre fenomene paranormale.

5. Pesterile Longyou, China

Pesterile Longyou sunt situate in provincia Zhejiang din China si cuprind o lume vasta, magnifica si rara, fiind considerate in China "a noua minune a lumii antice".

Grotele dateaza de cel putin 2.000 de ani si reprezinta una dintre cele mai mari excavatii din cele mai vechi timpuri, ele sunt un mister de durata pentru expertii care le-au examinat.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#lumi subterane vechi civilizatii, #orase subpamantene structuri misterioase, #lumi subterane civilizatii antice , #arheologie