Mormantul, copilul lui Iisus si alte mistere ale crestinismului

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 23:23
15534 citiri
Mormantul, copilul lui Iisus si alte mistere ale crestinismului
Foto: ABC News

Specialistii au facut noi descoperiri care adauga alte intrebari misterelor legate de invierea lui Iisus Hristos.

Un mormant vechi de 2.000 de ani prezinta desene care arata ca Iisus ar fi inviat cu adevarat, sustin unii arheologi.

Istoricul specialist in Biblie James Tabor lucreaza la acest proiect impreuna cu o echipa de arheologi, in Ierusalim, transmite ABC News. La conducerea echipei se afla un cunoscut realizator de documentare, Simcha Jacobovici. Aceasta descoperire poate schimba istoria crestinimsului, spun specialistii care au facut-o.

Cu cinci ani in urma, controversatul realizator de documentare Simcha Jacobovici a anuntat ca ar fi gasit mormantul lui Iisus Hristos. Atunci, el a sustinut ca a gasit inclusiv oasele Mariei, mama lui Iisus, ale lui Iisus insusi si ale Mariei Magdalena.

Jacobovici a adaugat ca in mormant s-ar fi gasit si oasele copilului lui Iisus cu Maria Magdalena. Pentru moment, nu exista dovezi clare ca in vreun mormant s-ar gasi ramasitele lui Iisus Hristos, cu atat mai putin ale familiei lui. Toti specialistii sunt de acord ca descoperirea este una cu adevarat senzationala.

Cea mai veche dovada a Invierii

Specialistii care fac aceste cercetari realizeaza un documentar pentru canalul Discovery, folosind un instrument robotizat dotat cu o camera, pentru a le permite vizualizarea in interiorul mormantului. Ei spera sa nu fie dezamagiti, in cele din urma, iar mormantul sa se dovedeasca a fi unul evreiesc obisnuit.

Arheologii au gasit in acest loc descrierea povestii biblice a lui Iona inghitit de balena. Daca totul se dovedeste real, desenele ar reprezenta cea mai veche dovada a Invierii descoperita vreodata.

Un alt specialist, Mark Goodacre, sustine ca totul e gresit interpretat, desenul putand fi doar o vaza cu manere. Astfel de simboluri pot fi gasite in intreaga perioada romana, spune el, avertizand ca entuziasmul specialistilor de la fata locului este prea mare. Goodacre sustine ca este vorba doar de modul in care privim desenul respectiv, el putand fi vazut atat ca o vaza, cat si ca un peste urias.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#mormant Iisus Hristos, #dovezi inviere Iisus, #descoperire mormant Iisus , #arheologie