O civilizatie antica misterioasa, descoperita in Cambodgia

Joi, 24 Mai 2012, ora 22:21
6557 citiri
O civilizatie antica misterioasa, descoperita in Cambodgia
Foto: gregdemcydias

O civilizatie antica pierduta din Cambodgia a fost descoperita de catre arheologii de la Universitatea Otago din Noua Zeelanda. Aceasta civilizatie misterioasa avea anumite practici neobisnuite, precum folosirea unor sicrie suspendate ca locuri de inmormantare.

Sicrie de lemn si vase funerare, situate la marginea unei faleze, care contin ramasitele umane ale unui popor antic complet necunoscut au fost descoperite in Cambodgia, informeaza Daily Mail.

Zece cimitire antice au fost gasite pana acum in Cambodgia de catre arheologi, in ultimii noua ani, unul dintre acestea suspendat deasupra solului la inaltimea de 48 de metri.

"Ideea (sicrielor suspendate - n.red.) a fost ca oricine incerca sa perturbe somnul de veci al decedatilor murea", a spus Nancy Beavan, de la Universitatea Otago din Noua Zeelanda.

Echipa de arheologi a stabilit ca ramasitele umane gasite provin din perioada anilor 1395 - 1650. Dr. Beavan, care in prezent se afla in Cambodgia, a declarat ca intervalul de timp coincide cu declinul puternicului Regat al lui Angkor.

"Practicile funerare din Regatul Angkor si al succesorilor acestuia aveau la baza incinerarea, total diferita fata de cele gasite in siturile pe care le studiem.

Aceasta mare diferenta sugereaza ca, din punct de vedere cultural, acesti locuitori necunoscuti din regiunea muntoasa au avut "o lume aparte", fata de cei din zonele de ses", a spus Beavan.

"Prin munca noastra speram sa intelegem istoria acestei civilizatii necunoscute, dincolo de mostenirea marelui Regat al kmerilor", a completat arheologul.

Descoperirile arheologice ale unui alt sit istoric, care face parte din cele 10 gasite, sunt pregatite pentru a fi facute publice. Ele ofera detalii importante privind acesti oameni misteriosi, cultura lor, legaturile comerciale, dar si despre adaptarea biologica a acestora la mediul inconjurator.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#descoperire civilizatie misterioasa Cambodgia, #civilizatie necunoscuta Cambodgia, #practici funerare sicrie suspendate, #Regatul kmer Angkor Cambodgia , #arheologie
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
macar daca ati si intelege istoria lor